Μακαρόνια: Τα λάθη όταν τα μαγειρεύουμε
Ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας είναι τα μακαρόνια. Τα μαγειρεύουμε σωστά άραγε;
- «Είσαι ο διάβολος» – Αντιμέτωποι με τον πατέρα τους οι γιοι της Ζιζέλ Πελικό
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Οι ληστές που έκλεψαν τα πορτρέτα των Ελισάβετ Β' και Μαργκρέτε Β' του Άντι Γουόρχολ τα έκαναν όλα στραβά
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
Στο εβδομαδιαίο μενού μας συμπεριλαμβάνονται πολλές συνταγές και γεύματα με ζυμαρικά.
Κάποιοι μύθοι για το σωστό μαγείρεμα, που δεν ισχύουν σύμφωνα με τους σεφ.
Διαβάστε επίσης: Πανεύκολο παγωτό με γιαούρτι και κόκκινα φρούτα
Πετάξτε ένα μακαρόνι στον τοίχο κι αν κολλήσει είναι έτοιμα.
Τόσο τα παραβρασμένα αλλά και το λίγο βρασμένα ζυμαρικά μπορεί να κολλήσουν στον τοίχο. Αυτό οφείλεται στο άμυλο που δημιουργεί μια κολλώδη ουσία γύρω από το μακαρόνι.
Αν βάλετε αλάτι στο νερό τότε θα βράσει γρηγορότερα
Για την ακρίβεια αυτό μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα καθώς το αλάτι αυξάνει το σημείο βρασμού του νερού.
Αν τα ξεπλύνετε με κρύο νερό τότε δεν θα κολλάνε μεταξύ τους
Εκτός και αν θέλετε να τα κρυώστε πιο γρήγορα για να τα βάλετε σε σαλάτα, τότε καλό θα είναι να μην τα ξεπλένετε γιατί φεύγει το άμυλο και χαλάει η μεταξένια υφή τους.
Αν βάλετε λάδι στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια τότε δεν θα κολλάνε μεταξύ τους
Απλά θα σπαταλήσετε το λάδι σας. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να μην κολλήσουν είναι να τα ανακατέψτε καλά.
Λάθη που κάνουμε συχνά
Αν σπάσετε τα μακαρόνια στη μέση θα βράσουν γρηγορότερα
Το πόσο γρήγορα θα βράσουν εξαρτάται από το πάχος τους και όχι το μάκρος, άρα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τα κάνετε λίγο κοντύτερα.
Πρέπει να τα μαγειρεύουμε πάντα σε νερό που βράζει
Για την ακρίβεια ιδανικό είναι να τα βράζουμε μόνο για δυο λεπτά και μετά να τα αφήσουμε να μαγειρευτούν εκτός φωτιάς.
Δεν πρέπει ποτέ να βράζουν με το καπάκι
Το μόνο κακό που μπορεί να δημιουργήσει το καπάκι, είναι να ξεχειλίσει το νερό. Η υφή και η γεύση των ζυμαρικών σας δεν θα αλλάξει καθόλου.
Όταν φτιάχνετε λαζάνια θα πρέπει το ζυμαρικό να έχει βράσει εντελώς
Αν η σάλτσα σας είναι αρκετά υγρή τότε δεν είναι ανάγκη να τα βράσετε καθόλου, καθώς θα βράσουν μαζί με την σάλτσα στον φούρνο.
Να τα σουρώνετε εντελώς για να μην σας νερώσει η σάλτσα
Λίγο από το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια σας δεν θα χαλάσει την σάλτσα, το αντίθετο μάλιστα.
Τα στεγνά pasta δε ζυγίζουν όσο και τα βρασμένα
Το σχήμα του ζυμαρικού δείχνει και το πόσο νερό θα απορροφήσει στο βράσιμο. Μεγαλύτερη η επιφάνεια, μεγαλύτερη απορρόφηση νερού.
Οι Ιταλοί προτιμούν αυστηρά τα φρέσκα ζυμαρικά
Κάποια ζυμαρικά είναι νοστιμότερα όταν τα βράζετε φρέσκα, όχι όλα όμως. Έχει να κάνει με το πιάτο που θα φτιάξετε.
Τα pasta πρέπει να βράζουν μόνο σε αλατισμένο νερό
Αν και το αλατισμένο νερό είναι ο συνηθέστερος τρόπος για να βράσετε τα μακαρόνια σας, δεν σημαίνει ότι είναι και ο μόνος. Δοκιμάστε μια φορά να τα βράσετε σε κόκκινο κρασί.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις