Μητσοτάκης: Με πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο οι προτάσεις μας στο Ταμείο Ανάκαμψης
Τι απάντησε ο πρωθυπουργός σε Ανδρουλάκη και Παπαδημούλη, σχετικά με τους θανάτους στη χώρα από κοροναϊό
- Σε δίκη το χακάρισμα του WhatsApp από το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus
- Λάκης Λαζόπουλος: «Τιμωρήθηκα από το σύστημα»
- Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης στο Ηράκλειο αλλά δεν τον κράτησαν
- Συνεχίζει τις συναντήσεις ο αλ Τζουλάνι - Ραντεβού με αντιπροσωπεία των Δρούζων του Λιβάνου
Για ψευδή στοιχεία κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τους θανάτους από κορoναϊό στην Ελλάδα στη δευτερολογία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με τις παρατηρήσεις του για το Ταμείο Ανάκαμψης ο Πρωθυπουργός, σημείωσε πως «οι προτάσεις μας στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν ένα πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο».
Είναι ψέματα ότι η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στους θανάτους από κοροναϊό, σημείωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης
Σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης στο Ταμείο Ανάκαμψης και το κοινωνικό τους πρόσημο ανέφερε ενδεικτικά «τα σημαντικά κονδύλια τα οποία κατευθύνουμε σε δράσεις όπως η κατάρτηση των ανέργων, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ή προγράμματα οριζόντιας εξοικονόμησης ενέργειας, όπως το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” από το οποίο οφελούνται όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και κυρίως τα μη προνομιούχα, καθώς έχουν ειδική πρόσβαση στο πρόγραμμα”.
Όσον αφορά στην πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για να ληφθεί η απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία απο τις χώρες της Ε.Ε ο πρωθυπουργός τόνισε: “Θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους όλες οι ευρωπαϊκές χώρες την πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ΝΑ Μεσόγειο. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα μία χώρα, η οποία φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ε.Ε , η Τουρκία, ανοιχτά αμφισβητεί την κυριαρχία μιας άλλης χώρας, η οποία τυχαίνει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτό είναι κάτι το οποίο οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους στις αποφάσεις που λαμβάνουν σχετικά με τις επιλογές τους για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων σε τρίτες χώρες”.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις