Τα Φιλαράκια: Για τις τρανσφοβικές αναφορές απολογείται η δημιουργός της σειράς
«Το να την αναφέρω ως ο πατέρας του Τσάντλερ Μπινγκ, εφόσον ήταν τρανς γυναίκα, ήταν λάθος
Για ένα λάθος στη σειρά, για το οποίο αισθάνεται πολύ άσχημα μίλησε η Μάρθα Κάουφμαν, παραγωγός της σειράς «Φιλαράκια».
Συγκεκριμένα, σε μια πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο αναφερόταν η τρανς γυναίκα, συγγενής του Τσάντλερ Μπιγκ (τον ρόλο τον υποδύθηκε η Κάθλιν Τέρνερ).
«Το να την αναφέρω ως ο πατέρας του Τσάντλερ Μπινγκ, εφόσον ήταν τρανς γυναίκα, ήταν λάθος. Οι αντωνυμίες δεν ήταν ακόμα κάτι που καταλάβαινα. Επομένως, δεν αναφερθήκαμε σε αυτόν τον χαρακτήρα ως “αυτή”. Ήταν λάθος μου», δήλωσε η Κάουφμαν.
Η ίδια, ωστόσο, τόνισε πως είχε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για το καστ και το συνεργείο της και δεν ανεχόταν τρανσοφοβικά σχόλια. «Μου αρέσει πολύ να δημιουργώ ένα περιβάλλον όπου έχουμε ένα χαρούμενο σετ και ένα χαρούμενο συνεργείο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα όπου βρισκόμαστε σε ένα ασφαλές μέρος, ένα ανεκτικό μέρος, όπου δεν υπάρχουν φωνές. Απέλυσα επί τόπου έναν τύπο επειδή έκανε πλάκα με μια τρανς που λειτουργούσε την κάμερα. Αυτό απλά δεν μπορεί να συμβεί».
Η Κάθλιν Τέρνερ είχε δηλώσει παλιότερα στους Gay Times για τον ρόλο της πως κανείς δεν τον πήρε τότε ως κοινωνική κριτική και παραδέχτηκε πως η σειρά δεν μεγάλωσε καλά όσο αφορά την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισαν ήταν “θα ήθελες να είσαι η πρώτη γυναίκα που θα υποδυθεί έναν άντρα που υποδύεται μια γυναίκα;” Είπα ναι, επειδή δεν υπήρχαν πολλοί drag/τρανς άνθρωποι στην τηλεόραση εκείνη την εποχή. Εγινε φαινόμενο, αλλά κανείς δεν το πήρε ποτέ στα σοβαρά ως κοινωνικό σχόλιο».
- ΣΥΡΙΖΑ: Να παραμείνει αρραγής και μετά τις κάλπες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Ενημερώσεις για τη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο μεταβίβασης απαιτήσεων
- O Γιάννης κάνει «όργια» και… ρεκόρ δεκαετίας (vid)
- COP29: Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχτηκε ο γγ του ΟΗΕ τη συμφωνία
- Ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 15.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα το πρώτο δεκάμηνο του 2024