Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βαλίτσα διακοπών: Ποια να διαλέξεις, πώς να την ετοιμάσεις

Βαλίτσα διακοπών: Ποια να διαλέξεις, πώς να την ετοιμάσεις

Βαλίτσα με ροδάκια ή ευρύχωρο σακβουαγιάζ; Όπως και αν μοιάζουν οι ιδανικές αποσκευές σου, ξέρουμε πώς θα τις πακετάρεις σωστά

Η στιγμή που περίμενες όλο το χρόνο επιτέλους έφτασε. Όμως πριν την έναρξη της άδειάς σου, έχεις να ξεπεράσεις και άλλον ένα μικρό σκόπελο: το πακετάρισμα της βαλίτσας που, για κάποιον άγνωστο λόγο, μοιάζει να μας δυσκολεύει όλους πολύ.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να γίνει απλούστατη. Τουλάχιστον αν έχεις επιλέξει τις σωστές αποσκευές για το είδος των διακοπών σου και αν έχεις στη διάθεσή σου τα κατάλληλα tips. Όσον αφορά στο πρώτο, ξέρουμε πού θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι: στο SHOPFLIX.gr σε περιμένει μια μεγάλη ποικιλία από βαλίτσες και τσάντες ταξιδίου – αλλά και πολλές βαλίτσες και σακβουαγιάζ σε προσφορά. Για τις συμβουλές, έχουμε να προτείνουμε εμείς ορισμένα πράγματα.

Βαλίτσες που θα σε πάνε μακριά

Ετοιμάζεσαι να πετάξεις στα σύννεφα; Για τα ταξίδια με αεροπλάνο, οι βαλίτσες καμπίνας θα είναι πάντα η ιδανική επιλογή, αφού εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων τους, διατηρούν σταθερό και το σχήμα τους, ώστε να μην έχεις εκπλήξεις κατά την παράδοση των αποσκευών σου ή όταν επιχειρείς να τις τοποθετήσεις στο ντουλαπάκι επάνω από τη θέση σου.

Για να έχεις πάντα στη διάθεσή σου το μέγεθος της βαλίτσας που χρειάζεσαι, προτείνουμε να επενδύσεις σε ένα σετ που να περιλαμβάνει τα πάντα. Θα σου έρθει συνολικά και πιο οικονομικά. Το σετ τριών βαλιτσών Cardinal 2007, για παράδειγμα, περιλαμβάνει αποσκευές σε έκδοση Large (67x47x27cm), Medium (57x39x23cm) και Small (51x35x22cm). Όλες τους αποτελούνται από πλαστικό ABS και είναι πλήρως φοδραρισμένες με εσωτερική επένδυση από πολυεστερικό υλικό, ενώ διαθέτουν ιμάντες σύσφιξης για να μένουν όλα στη θέση τους. Οι τέσσερις ρόδες περιστρέφονται κατά 360 μοίρες για άνετη μεταφορά, ενώ η κλειδαριά με τριψήφιο κωδικό σε βοηθά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αγόρασέ το σε μαύρο ή εντυπωσιακό ασημί χρώμα.

Θέλεις κάτι πιο funky; Το σετ της Jet Lag εκτός από εύχρηστο, είναι και διακοσμημένο με διασκεδαστικά ανάγλυφα μοτίβα – γεγονός που το καθιστά ιδανικό για όλη την οικογένεια. Ανθεκτικές σε κραδασμούς και με χωρητικότητα 76, 54 και 26 λίτρων αντίστοιχα, οι τρεις καλόγουστες βαλίτσες έχουν όλα τα απαραίτητα για να κρατήσουν τα πράγματά σου σταθερά και ασφαλή, από την ανθεκτική κατασκευή και τους εσωτερικούς ιμάντες μέχρι την κλειδαριά ασφαλείας, ενώ είναι εξοπλισμένες με τηλεσκοπική λαβή και ροδάκια που περιστρέφονται κατά 360 μοίρες, για να μην σε δυσκολεύουν στη μεταφορά.

Αγόρασέ το.

Κάνεις συχνά και σύντομα ταξίδια, για παράδειγμα για λόγους εργασίας; Στην επόμενη πτήση μπορεί να μην χρειαστείς ούτε τη χειραποσκευή, αφού η επαγγελματική βαλίτσα/τρόλεϊ καμπίνας της Benzi, παρά τη μεγάλη της χωρητικότητα, συμμορφώνεται με τις διαστάσεις που ορίζουν οι αεροπορικές εταιρείες για την τοποθέτηση κάτω από το κάθισμα. Πέρα από τις υποδοχές στο εσωτερικό της (για ρούχα, αξεσουάρ, λάπτοπ και γραφική ύλη), έχει και μια εξωτερική θήκη για τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα. Θα εκτιμήσεις τη μαλακή λαβή για τα χέρια, τον ιμάντα μεταφοράς, αλλά και την πτυσσόμενη χειρολαβή που αποθηκεύεται σε ειδική τσέπη με φερμουάρ.

Αγόρασέ τη.

Θέλεις να βρίσκεις τη βαλίτσα σου με την πρώτη ματιά; Άσε στο παρελθόν το κλασικό μαύρο, μπλε ή κόκκινο και προτίμησε κάτι με έντονα χρώματα και μοτίβα. Η βαλίτσα μεσαίου μεγέθους της Keskor, με ύψος 67 εκατοστών, θα σε καλύψει στα περισσότερα ταξίδια και δεν υπάρχει πιθανότητα να τη μπερδέψεις με άλλη. Κλειδώνει με κωδικό, διαθέτει τέσσερα ροδάκια για μέγιστη άνεση και ιμάντες για να μένουν όλα ατσαλάκωτα. Επίσης, συμβαίνει να είναι ιδιαίτερα οικονομική.

Αγόρασέ τη.

Για τις αποσκευές των παιδιών, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα προϊόντα της εταιρείας Affenzahn, με τις διασκεδαστικές φιγούρες και χρώματα που δεν θα αφήσουν ασυγκίνητο κανένα πιτσιρίκι. Το παιδικό βαλιτσάκι με τον μονόκερο θα έχει εγγυημένη επιτυχία και είναι βέβαιο ότι θα το βολέψει, αφού διαθέτει τόσο ροδάκια, όσο και αποσπώμενο ιμάντα για να το πάρει στον ώμο του.

Αγόρασέ το.

Αλλά ακόμη και αν η παραπάνω βαλίτσα είναι πολύ ροζ για τα γούστα του, αποκλείεται να μείνει ασυγκίνητο μπροστά στη βαλίτσα-σκυλάκι Affenzahn, Και οι δυο βαλίτσες αποτελούνται από ανθεκτικό, υδατοαπωθητικό και οικολογικό υλικό, μιας και το ύφασμά τους κατασκευάζεται μέχρι 50% από ανακυκλωμένα φιαλίδια PET. Όταν παραλάβεις τη δική σου, τράβηξε τη γλώσσα της. Εκεί θα βρεις ετικέτα για να σημειώσεις τα στοιχεία του μικρού της κατόχου.

Αγόρασέ το.

Το σακβουαγιάζ που πάει παντού

Κι αν δεν είσαι στο αεροπλάνο; Ή βασικά, ακόμη και αν είσαι, αλλά δεν έχεις σκοπό να μεταφέρεις στις αποσκευές σου κάτι ιδιαίτερα εύθραυστο; Το σακβουαγιάζ θα είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή, αφού από τη μία δεν φέρνει αντιρρήσεις όταν το παραφουσκώνεις και από την άλλη είναι σαφώς πιο ελαφρύ από μια βαλίτσα – ειδικά αν ο προορισμός σου διαθέτει σοκάκια ή καλντερίμια που αντιπαθούν τα ροδάκια.

Μια εξαιρετική – και εξαιρετικά οικονομική – λύση είναι η τσάντα ταξιδίου δύο όψεων της Loqi, που όχι απλώς θα σε βολέψει, αλλά θα σου επιτρέψει να τη σετάρεις και με το outfit της ημέρας. Είτε επιλέξεις τη μαύρη ματ πλευρά της, είτε την εμπριμέ, ο ρυθμιζόμενος ιμάντας ώμου θα κάνει πανεύκολη τη μεταφορά της, ενώ στο διάφανο pouch με το φερμουάρ μπορείς να τοποθετήσεις τα αντικείμενα που θέλεις να βρίσκεις με ευκολία.

Αγόρασέ τη.

Ανθεκτικό, πρακτικό, αδιάβροχο και με την υπογραφή ποιότητας Eastpack το κομψό μαύρο σακβουαγιάζ διαθέτει χαρακτηριστικά που προσαρμόζονται σε κάθε περίπτωση. Με χωρητικότητα 41 λίτρων θα κλείσει με ασφάλεια στο εσωτερικό σου ό,τι χρειάζεσαι – και θα σε βοηθήσει να το βρεις πανεύκολα χάρη στις πλαϊνές τσέπες και το μεγάλο κυκλικό άνοιγμά του. Το καλύτερο; Πέρα από τον ιμάντα ώμου, διαθέτει και ροδάκια, ώστε να μπορείς να το μεταφέρεις πάντα με τον πιο άνετο τρόπο.

Αγόρασέ το.

Τίποτα δεν είναι πιο κομψό από ένα πολυτελές, δερμάτινο σακβουαγιάζ, όπως αυτό της Fetish Leather. Διαθέτει ιμάντα ώμου για άνετη μεταφορά και αποθήκευση και αποτελείται από δέρμα κορυφαίας ποιότητας που, πέρα από το να απογειώνει το ταξιδιωτικό look σου, εξασφαλίζει και μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Ταυτόχρονα, είναι προσαρμοσμένο στις διαστάσεις 50x26x23 cm που απαιτεί ο κανονισμός για τις χειραποσκευές στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, για να μπορείς να κλέβεις τα βλέμματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αγόρασέ το.

Πακετάρισμα για επαγγελματίες

Διάλεξες την κατάλληλη βαλίτσα; Ώρα να την τακτοποιήσεις. Τα βήματα είναι απλά, αλλά πρέπει να δώσεις προσοχή:

  • Μην αφήσεις το γέμισμα του σακβουαγιάζ σου για την τελευταία στιγμή – αλλιώς είναι δεδομένο ότι θα ξεχάσεις κάτι.
  • Οι λίστες είναι φίλες σου. Ετοίμασε μία με όσα μπορείς να συγκεντρώσεις από αρκετές ημέρες πριν (π.χ. τα ρούχα και τα μαγιό σου) και άλλη μία με εκείνα που αναγκαστικά θα πρέπει να προστεθούν στη βαλίτσα την τελευταία στιγμή (π.χ. η οδοντόβουρτσα και ο φορτιστής σου).
  • Δεν ξέρεις τι άλλο να βάλεις στη λίστα σου; Πριν θεωρήσεις ότι ξεμπέρδεψες, σκέψου πώς θα μοιάζει μια τυπική μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ.
  • Αντί να διπλώσεις, ρόλαρε. Τα τυλιγμένα ρούχα και πιάνουν λιγότερο χώρο, και φτάνουν στον προορισμό τους λιγότερο τσαλακωμένα. Εμπιστεύσου μας.
  • Δώσε βάρος στο χωροταξικό. Ό,τι είναι μεγάλο, βαρύ ή εύθραυστο πηγαίνει στο κάτω μέρος της βαλίτσας. Στη μέση τοποθετούνται εκείνα που θέλεις να μείνουν ατσαλάκωτα και πάνω-πάνω τα πιο ευαίσθητα. Αν πακετάρεις σακβουαγιάζ, φρόντισε να στριμώξεις καλά τα εύθραυστα ανάμεσα σε αντικείμενα από μαλακά υλικά.
  • Προφανώς, ξέρεις ότι τα παπούτσια δεν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα υπόλοιπα πράγματα. Έχεις σκεφτεί, όμως, ότι αν τα βάλεις να ταξιδέψουν στη δική τους σακούλα το καθένα, θα έχεις μεγαλύτερη άνεση στο τέτρις της βαλίτσας; Άλλο ένα σημαντικό tip: γέμισέ τα με τις κάλτσες σου. Έτσι και το σχήμα τους θα διατηρήσουν στη διαδρομή, και χώρο θα γλιτώσεις.
  • Να ξέρεις πότε πρέπει να φανείς τσιγκούνης: ό,τι μπορείς να βρεις στο ξενοδοχείο (όπως το αφρόλουτρο) μπορεί να μείνει στη βάση σου – και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να χρειαστείς δυο outfits για κάθε μέρα. Το mix & match είναι σύμμαχός σου για μια ελαφριά βαλίτσα.
  • Να ξέρεις πότε να είσαι γενναιόδωρος: πάρε μαζί σου εσώρουχα σε αφθονία. Καλύτερα να γυρίσουν πίσω αφόρετα, παρά να βρεθείς σε… έλλειψη. Ειδικά για τις γυναίκες, το ίδιο ισχύει και για τα μαγιό. Όχι για λόγους styling, αλλά επειδή δεν είναι υγιεινό να στεγνώνουν επάνω σου. Ο μαγικός αριθμός τρία ταιριάζει στα μπικίνι σου.

Συγχαρητήρια. Τώρα το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις την κατάλληλη βαλίτσα ή σακβουαγιάζ από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr. Μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο: θα προλάβει να φτάσει εγκαίρως ώστε να έρθει μαζί σου στις διακοπές, αφού η πλατφόρμα εγγυάται ότι η παραγγελία σου θα είναι στην πόρτα σου στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης. Και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα μεταφορικά περιορίζονται μόλις στα 0,99€ για κάθε αποστολή άνω των 10€ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στα 1,50€ για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το νέο του πούλμαν (pics)

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το πούλμαν της νέας σεζόν, το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό και φυσικά… ερυθρόλευκο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024