Μους λεμονιού με 3 υλικά, απόλυτα δροσερή και πανεύκολη
Η μους λεμονιού είναι τόσο γλυκιά όσο χρειάζεται και αν δεν είσαι λάτρης της σοκολάτας, θα γίνει το αγαπημένο σου επιδόρπιο για μετά το φαγητό ή και κατά τις απογευματινές ώρες.
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Tη Georgia O’ Keeffe δεν την ένοιαζε που είχε 58 χρόνια διαφορά με τον Juan Hamilton
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά γάλα, κρέμα γάλακτος και λεμόνι που έχουμε σίγουρα στην κουζίνα μας και θα ευχαριστήσει τους αγαπημένους μας.
Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το κόκκινο καλοκαιρινό φρούτο που βοηθά την καρδιά και βελτιώνει τον ύπνο
Για τη μους
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 150ml χυμό λεμονιού (και το ξύσμα από 2 λεμόνια)
Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
- μπισκότα της επιλογής σου
- cranberries
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και μετά το χυμό λεμονιού σταδιακά, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε διαρκώς με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Σπάμε και μοιράζουμε τα μπισκότα σε 6 ποτήρια.
Προσθέτουμε τη μους με κουτάλι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής. Αφήνουμε τα ποτήρια μετά στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
*Προαιρετικά, όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε διακοσμούμε με cranberries και λίγη ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις