Λαγοκέφαλος: Γέμισε η θάλασσα στη Ρόδο
Οι λαγοκέφαλοι έχουν γεμίσει τη θάλασσα της Ρόδου και η κατάσταση είναι τρομακτική και επικίνδυνη
Οι ψαράδες του νησιού λένε ότι στη θάλασσα, προς τη Λίνδο τα νερά έχουν γεμίσει με λαγοκέφαλους. Ένα είδος ψαριού που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει επικίνδυνο και για τον άνθρωπο.
Μάλιστα δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα από τη στιγμή που ψαράς στην Κάλυμνο έπιασε τον μεγαλύτερο λαγοκέφαλο που έχει εντοπιστεί ποτέ στην περιοχή, με βάρος που ξεπερνούσε τα 6 κιλά.
Στο TikTok ανέβηκαν διάφορα βίντεο από τη Ρόδο που δείχνουν τα νερά γεμάτα με λαγοκέφαλους.
@fishingingreece Τραγική η κατάσταση στη Ρόδο, έχει γεμίσει η #θαλασσα τοξικά #λαγοκέφαλα… #Ψάρεμα ♬ original sound – Fishing in Greece
Ο λαγοκέφαλος είναι ένα τρομακτικό και επικίνδυνο ψάρι, το κρέας του οποίου δεν πρέπει να καταναλώνεται γιατί είναι ιδιαιτέρως τοξικό – περιέχει τετραδοτοξίνη. Μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο.
Λαγοκέφαλος – τέρας στην Κάλυμνο
Όταν είναι σε κοπάδι ή σε μεγάλα μεγέθη όπως αυτός της Καλύμνου, δεν διστάζει να επιτεθεί ακόμη και σε κολυμβητές ή σε όσους κάνουν καταδύσεις ή ψαροντούφερο.
Τα δόντια του είναι εξαιρετικά κοφτερά και κόβουν σαν ξυράφι ενώ το δάγκωμα του έχει χαρακτηριστεί «μέγγενη». Μπορεί να κόψει σαν χαρτί ένα αλουμινένιο κουτί αναψυκτικού.
- Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Στην Κρήτη μαγειρεύουν και τρώνε λαγοκέφαλους
Ο λαγοκέφαλος είναι ένα είδος που ζει στον Ινδικό ωκεανό και εικάζεται ότι πέρασε στη Μεσόγειο από τη διώρυγα του Σουέζ και την Ερυθρά θάλασσα. Για το οικοσύστημα αποτελεί κίνδυνο θάνατο γιατί καταστρέφει μαζικά άλλα είδη ψαριών.
Τα δελφινόψαρα μαζί με τις ζαργάνες είναι ο Νο 1 εχθρός του λαγοκέφαλου, τον γόνο του οποίου καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες. Άλλα ψάρια που κυνηγούν τον επικίνδυνο λαγοκέφαλο είναι οι λαμπούκες, οι σφυρίδες και τα μαγιάτικα.
- Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι λήστεψαν και προκάλεσαν φθορές σε σχολικές μονάδες
- Κλιματική αλλαγή: Έξι απλοί τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας το 2025
- Βήμα πίσω για ηλεκτρονικό ραντεβού με γιατρό ΕΟΠΥΥ: Από Φεβρουάριο και βλέπουμε
- Οι αθόρυβοι MVP είναι το μυστικό του
- Απάτες υψηλής τεχνολογίας: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο
- Κιλιμάντζαρο: Η συγκινητική ιστορία του Πανάγου – «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο»