Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Εκστρατεία χορήγησης δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε πολίτες άνω των 60 ετών

Ιταλία: Εκστρατεία χορήγησης δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε πολίτες άνω των 60 ετών

Στη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης σε πολίτες άνω των 60 ετών προχωρά η Ιταλία εν μέσω ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία.

Στην Ιταλία θα ξεκινήσει σύντομα η εκστρατεία χορήγησης δεύτερης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 σε πολίτες άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Υγείας της χώρας, αφού έλαβε «πράσινο φως» από τις υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).

Εν μέσω ανησυχίας

Η σύσταση από την ΕΕ καταγράφηκε εν μέσω ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία ανά την Ευρώπη και αναμένεται να επηρεάσει τις αποφάσεις κρατών-μελών για την επιτάχυνση των εκστρατειών εμβολιασμού, οι οποίες τους τελευταίους μήνες είχαν επιβραδυνθεί.

Δείτε ακόμα – Εμβόλιο: Τις υποπαραλλαγές της Ομικρον στοχεύουν τα νέα σκευάσματα της Moderna

Ο ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε ήδη δώσει το «πράσινο φως» στις 20 περιφερειακές διοικήσεις να ξεκινήσουν την εκστρατεία χορήγησης δεύτερης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, μετά τη θετική γνωμοδότηση του εθνικού οργανισμού φαρμάκων (AIFA).

«Μπορεί να προστατεύσει»

«Ολα τα επιστημονικά στοιχεία… δείχνουν ότι η επιπλέον ενισχυτική δόση μπορεί να προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους, ειδικά τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους, από την ανάγκη νοσηλείας», είπε ο Σπεράντσα στη Rai.

Η Ιταλία κατέγραψε αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού τον Ιούλιο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων ξεπέρασε τις 100.000 για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο και οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία αυξάνονται επίσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024