Ελλείψεις βασικών τροφίμων διαπιστώνεται στο Μαρούσι, στην κοινωνική δομή του Δήμου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και οι υπεύθυνοι απευθύνουν πρόσκληση/κάλεσμα σε όποιον μπορεί να συνδράμει των αναγκών, καθώς όπως φαίνεται δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί η ζήτηση σε αγαθά.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμαρουσίου απευθύνει κάλεσμα, στους Μαρουσιώτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής για δωρεές σε τρόφιμα που βρίσκονται σε έλλειψη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες.

Η ενδεικτική λίστα των προϊόντων που βρίσκονται σε έλλειψη:

Τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως:

Λάδι, Ρύζι, Ζυμαρικά, Δημητριακά, Όσπρια, Πελτές ντομάτας, Αλεύρι, Ζάχαρη, Αλάτι, Ξύδι, Γάλα εβαπορέ αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής όπως ρολά υγείας, είδη υγιεινής (σερβιέτες, πάνες), οδοντόκρεμες, σαπούνι, βαμβάκι.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αμαρουσίου σε παλαιότερη επίσκεψη του Δημάρχου, Θοδωρή Αμπατζόγλου(δεξιά στη φωτογραφία)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, παρόμοιες ελλείψεις παρατηρούνται, εκτός από το Μαρούσι και σε αντίστοιχες κοινωνικές δομές Δήμων, σε όλη την επικράτεια. Είναι γνωστό πως κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης και μετέπειτα της πανδημίας, οι κοινωνικές δομές των Δήμων, κατάφεραν να διατηρήσουν για τους δημότες τους ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Με τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία και όλες τις άλλες δομές η κοινωνία ξεπέρασε τα προβλήματα.

Παρόλα αυτά, οι ξαφνικές ανατιμήσεις σε τρόφιμα και ενέργεια επαναφέρουν στο προσκήνιο θέματα επιβίωσης για πολλούς ανθρώπους και όπως πάντα οι Δήμοι θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος αυτό, μαζί με ευαισθητοποιημένους πολίτες. Πρέπει ωστόσο οι Δήμοι να βρούνε έναν τρόπο να εξασφαλίζουν είδη πρώτης ανάγκες για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και να μην βασίζονται σε δωρεές. Διότι κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει πως αυτός που σήμερα προσφέρει από το υστέρημα του, θα μπορεί να το πράξει και αύριο. Και τότε τι θα γίνει;