ΕΕ: Να δοθούν κίνητρα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στην πορεία προς την ένταξή τους προτείνει η Σλοβενία
Τι πρότεινε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει την επιβράβευση χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την πρόοδο που σημειώνουν στην πορεία τους προς την ένταξη στην ΕΕ, προκειμένου να τους δώσει κίνητρα για να εξακολουθήσουν να επιδιώκουν έναν μακρινό και απαιτητικό στόχο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.
Τι χρησιμοποίησε ως παράδειγμα
Ο Ρόμπερτ Γκόλομπ, ο οποίος βρέθηκε στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον τομέα της ενέργειας, αναφέροντας ότι η Βόρεια Μακεδονία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκά ενεργειακά έργα μόλις εφαρμόσει πλήρως όλους τους ενεργειακούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ενεργειακής εξάρτησης, ο Γκόλομπ υπογράμμισε την ανάγκη «πράσινης στροφής» στην Ευρώπη. «Πρέπει να συνδέσουμε τον άνεμο του Βορρά με τον ήλιο του Νότου, δημιουργώντας ένα ισχυρό και σταθερό σύστημα, ένα ενοποιημένο ευρωπαϊκό σύστημα», είπε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίθεση στο Μόναχο: Μια μητέρα και η δίχρονη κόρη της υπέκυψαν στα τραύματά τους
- Τρόφιμα και κλιματική αλλαγή: Για νέα άνοδο τιμών το 2025 προειδοποιούν οι ειδικοί
- LIVE: Φιορεντίνα – Κόμο
- Γλυφάδα: Η σκοτεινή υπόθεση εξαφάνισης του 62χρονου
- Ο Έλον Μασκ απαντάει στην influencer που λέει ότι γέννησε το 13ο παιδί του κι αυτός δεν το αναγνωρίζει
- Παναθηναϊκός VS Ολυμπιακός: Η απόλυτη «μάχη» στο Κύπελλο, ο 12ος τελικός και τα ντέρμπι που έμειναν στην ιστορία (vids)