Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δικαστής αρνείται να αναβάλει τη δίκη του Στιβ Μπάνον παρά τον «ελιγμό της ύστατης στιγμής»

ΗΠΑ: Δικαστής αρνείται να αναβάλει τη δίκη του Στιβ Μπάνον παρά τον «ελιγμό της ύστατης στιγμής»

Παρά τη στροφή των 180 μοιρών που έκανε ο Στιβ Μπάνον, άλλοτε στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, δικαστής απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης του για «παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου».

Δικαστής απέρριψε χθες Δευτέρα το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης του Στιβ Μπάνον – άλλοτε στενού συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ -, που διώκεται για «παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου» [στη φωτογραφία αρχείου από το AP, επάνω, Τραμπ (αριστερά) και Μπάνον].

Διώκεται ποινικά

Η απόφαση λαμβάνεται παρά την όψιμη προσφορά του να συνεργαστεί, καταθέτοντας ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία προσπαθεί να ρίξει φως ιδίως στις ευθύνες του πρώην προέδρου για την επίθεση εναντίον του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου την 6η Ιανουαρίου 2021.

Δείτε ακόμα – Τραμπ: Ισως να διωχθεί ποινικά για την επίθεση στο Καπιτώλιο, λέει η αντιπρόεδρος της εξεταστικής

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να καθυστερήσει αυτή η υπόθεση περαιτέρω», είπε ο δικαστής Καρλ Νίκολς, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο κ. Μπάνον, άλλοτε κορυφαίος σύμβουλος του ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, διώκεται ποινικά διότι αρνήθηκε επί μήνες να συνεργαστεί με την ειδική εξεταστική επιτροπή. Η δίωξη σε βάρος του 68χρονου ασκήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και η δίκη του έχει οριστεί να αρχίσει τη 18η Ιουλίου.

Στροφή 180 μοιρών

Συνήγοροί του ζητούσαν να καθυστερήσει η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ως τον Οκτώβριο, ώστε να μην συμπέσει με τις δημόσιες ακροάσεις της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, αίτημα όμως το οποίο απέρριψε ο δικαστής.

Το Σαββατοκύριακο, ο Στιβ Μπάνον έκανε εντέλει στροφή 180 μοιρών, αποδεχόμενος να συνεργαστεί στην έρευνα, κάτι που εισαγγελέας εξέλαβε ως «ελιγμό της ύστατης στιγμής για να αποφύγει» τη δίκη του.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024