Μπορεί εκ πρώτης όψεως οι σιδηρόδρομοι και οι μοτοσικλέτες να μην έχουν καμία σχέση πλην του γεγονότος ότι αμφότερα αποτελούν μέσα μετακίνησης, ωστόσο η designer, Heqi Wang δείχνει να βρήκε το σημείο τομής ανάμεσα στα δύο.

Αναλυτικότερα, η σχεδιάστρια δημιούργησε ένα υβρίδιο αμιγώς ηλεκτροκίνητης μοτοσικλέτας η οποία με μια μικρή μετατροπή μπορεί, εκτός από την άσφαλτο, να κινηθεί σε ράγες σιδηροδρόμου.

Αν αναρωτιέστε ήδη για την χρησιμότητα μιας μοτοσικλέτας που μπορεί να κινηθεί σε σιδηροτροχιές, οι τελευταίες όπως και κάθε είδος του μηχανοκίνητου πολιτισμού μας χρειάζονται τακτική συντήρηση. Επίσης, αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά χιλιόμετρα σιδηροτροχιών βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσπρόσιτα σημεία, η Railway Motorcycle αποκτά διαφορετικό νόημα.

Αν και κάποιος θα μπορούσε να διατυπώσει πλείστες απορίες σε σχέση με τις μεταφορικές δυνατότητες του πρωτότυπου σε σχέση με τον απαιτούμενο για τις επισκευές εξοπλισμό, αλλά και για την εργονομία του και την προσφερόμενη άνεση για το αναβάτη, σίγουρα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ιδέα η οποία σε κάθε περίπτωση παραμένει προς το παρόν στο χαρτί.