Μπιλ Γκέιτς: Δωρεά 20 δισ. δολαρίων στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα
Τα κεφάλαια του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανέρχονται πλέον στα 70 δισ. δολάρια.
- «Ειρωνικός, σαρκαστικός, λες και έχει κάνει κατόρθωμα» - Σοκάρουν οι περιγραφές για τον αστυνομικό της Βουλής
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Με στόχο να αντιμετωπίσει την «οδύνη» που έφεραν στον πλανήτη η πανδημία κοροναϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο μεγιστάνας της πληροφορικής Μπιλ Γκέιτς δωρίζει ακόμα 20 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αυξηθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός του φιλανθρωπικού ιδρύματός του.
Διαβάστε επίσης: Πώς να αλλάξεις τον κόσμο; Η συμβουλή του Μπιλ Γκέιτς στους νέους
Σε συνδυασμό με τη δωρεά των 3,1 δισ. που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο επιχειρηματίας Ουόρεν Μπάφετ, το νέο ποσό ανεβάζει τα κεφάλαια του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς σε περίπου 70 δισ. δολάρια, κάτι που καθιστά το ίδρυμα τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό φορέα του κόσμου.
Με ανάρτησή του στον δικτυακό τόπο του ιδρύματος, o συνιδρυτής της Microsoft δηλώνει πως «κι άλλοι σε θέσεις μεγάλου πλούτου και προνομίων θα προσφερθούν να βοηθήσουν αυτή τη στιγμή».
Although the foundation bears our names, basically half our resources have come from Warren Buffett. His incredible generosity is a huge reason why the foundation has been able to be so ambitious. I can never adequately express how much I appreciate his friendship and guidance. pic.twitter.com/at7MvJKxQv
— Bill Gates (@BillGates) July 13, 2022
Το Ίδρυμα Γκέιτς, αναφέρει το Associated Press, σχεδιάζει να αυξήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό του στα 9 δισ. δολάρια έως το 206, ποσό αυξημένο κατά 50% σε σχέση με τα προπανδημικά επίπεδα.
Η αύξηση της χρηματοδότησης θα δώσει ώθηση στις προσπάθειες για την εκπαίδευση των παιδιών σε αναπτυσσόμενες χώρες, τη μείωση της φτώχιας, την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση ασθενειών που μπορούν να προληφθούν.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), περίπου 71 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν σε συνθήκες φτώχιας μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω της κατακόρυφης αύξησης τιμών σε τρόφιμα και ενέργεια.
Σύμφωνα δε με το Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ (UNWFP), o αριθμός των υποσιτισμένων αυξήθηκε μετά τον πόλεμο κατά 25% στα 345 εκατομμύρια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις