Περίπου 33.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη εξαιτίας της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Κροατία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Το πύρινο μέτωπο έχει τεθεί υπό έλεγχο στην κομητεία Σίμπενικ-Κνιν, ωστόσο 330 πυροσβέστες παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, όπως είπε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Νταμίρ Τρουτ, συμπληρώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της φωτιάς.
Εν τω μεταξύ, οι τοπικές αρχές ζητούν να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να διασφαλιστούν επιπρόσθετοι οικονομικοί πόροι για την ανακούφιση των πυρόπληκτων που έχασαν σπίτια και περιουσίες.
Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δεσμεύτηκε σήμερα πως η κυβέρνηση θα αποτιμήσει τις ζημιές και θα υποστηρίξει άμεσα τις περιοχές που επλήγησαν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.