Antonov: Από την πτώση του αεροσκάφους έχασαν τη ζωή τους τα μέλη του πληρώματος
Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στα θύματα του Antonov αναφέρουν επίσης ότι οι σοροί δεν έφεραν εγκαύματα, καθώς εκσφενδονίστηκαν από το αεροσκάφος πριν αυτό τυλιχθεί στις φλόγες.
- Παλαιστίνια-Αμερικανίδα βουλευτής αρνήθηκε να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις
- Συγκλονίζει βίντεο με τη διάσωση γυναίκας στην Ισπανία - Ήταν εγκλωβισμένη 3 μέρες σε αυτοκίνητο
- Ένα αντίο στον σπουδαίο δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη
- Γυναίκα έβγαλε τα ρούχα της σε πανεπιστήμιο στο Ιράν για να διαμαρτυρηθεί για την χιτζάμπ
Στο Παλαιοχώρι Καβάλας, σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται η στρατιωτική επιχείρηση απομάκρυνσης των πυρομαχικών, που μετέφερε το μοιραίο Antonov, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.
Όπως προέκυψε από την έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θράκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ3, τα οκτώ θύματα φέρουν βαρύτατες σωματικές κακώσεις με συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο, στον θώρακα, στα άνω και κάτω άκρα, στην κοιλιακή χώρα και στα πλευρά, ενώ εντοπίστηκαν ρήξεις πνευμόνων και εσωτερικών οργάνων.
Διαβάστε επίσης: Antonov: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο από τη μοιραία συντριβή του αεροσκάφους
Παράλληλα, τα μέλη του πληρώματος αιμορραγούσαν εσωτερικά. Οι σοροί δεν έφεραν εγκαύματα, καθώς εκσφενδονίστηκαν από το αεροσκάφος πριν αυτό τυλιχθεί στις φλόγες.
Μάχη με το χρόνο – Τι φοβούνται οι ειδικοί
Ως σημειακή χαρακτηρίζεται η ρύπανση στην περιοχή που εκτείνεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την πτώση του αεροσκάφους Antonov, με τους ειδικούς ωστόσο να εκφράζουν φόβους για επικείμενες βροχοπτώσεις, που ενδεχομένως παρασύρουν τη μόλυνση προς τον υπόγειο υδροφορέα.
Ο Γιώργος Ζαλίδης, καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ, με αντικείμενο τη ρύπανση και την υποβάθμιση εδαφικών πόρων, μιλώντας στο ThessToday.gr, τόνισε ότι οι πρώτες χημικές μετρήσεις δεν εμπνέουν ανησυχία, ενώ επεσήμανε το στοίχημα με τον χρόνο και της επιτακτικής ανάγκης για άμεση χαρτογράφηση όλης της περιοχής.
Γι’ αυτό τον λόγο, όπως ανέφερε ο ίδιος, θα χρησιμοποιηθεί ακόμη και η καινούργια υπερφασματική κάμερα του εργαστηρίου, η οποία δυνητικά θα μπορεί να ανιχνεύσει τα βαρέα μέταλλα που έχουν σκορπιστεί σε ακτίνα 1.000 στρεμμάτων.
«Συνήθως και αν και εφόσον τα υλικά είναι συμβατικά βλήματα, αυτό που περιμένουμε είναι να έχουμε κάποια υπολείμματα από βαριά μέταλλα, μετά τη συγκομιδή των βλημάτων που θα γίνει από τον Στρατό στην περιοχή».
Ο κ. Ζαλίδης τόνισε επίσης ότι θα ξεκινήσει συστηματική παρακολούθηση της περιοχής, τόσο στο έδαφος όσο και στους φυτικούς ιστούς:
«Στην περιοχή που θα ανιχνεύσουμε δυνητικά υπάρχει η ρύπανση και είναι μεγάλο στοίχημα να κρατήσουμε τη γύρω περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων καθαρή, γιατί είναι ακόμα καθαρή, η ρύπανση είναι σημειακή, περιορισμένη σε μια ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις