Τόλης Βοσκόπουλος: Ένας χρόνος από τον θάνατό του – Οι φωτογραφίες της Άντζελας Γκερέκου συγκινούν
Η ανάρτηση της ηθοποιού «ραγίζει» καρδιές
Το ημερολόγιο έγραφε 19 Ιουλίου 2021 όταν ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή. Ο «πρίγκιπας» του λαϊκού τραγουδιού, σαν σήμερα, έναν χρόνο πριν πέρασε στην αιωνιότητα βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συγγενείς, φίλους και θαυμαστές.
Ο αγαπημένος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Η καρδιά του τον πρόδωσε λίγο πριν πάρει εξιτήριο και άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Το πρωί της Κυριακής (17/07) η Άντζελα Γκερέκου και η Μαρία Βοσκοπούλου σε κλίμα βαθιάς οδύνης βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο συνοδευόμενες από στενούς συγγενείς και φίλους, όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του.
- Διαβάστε επίσης: Τόλης Βοσκόπουλος: Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του
Το μεσημέρι της Τρίτης (19/7) η σύζυγός του θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του και δείχνοντας παράλληλα πόσο της λείπει, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δυο κοινές τους φωτογραφίες από το παρελθόν.
Στη λεζάντα έγραψε την ημερομηνία «19/7/22» και πρόσθεσε μία καρδιά.
Η ανάρτησή της
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού
Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός.Όταν πρωτοξεκίνησε στο τραγούδι λόγω του στυλ, του στησίματος του στο πάλκο, και του τρόπου ερμηνείας και ντυσίματος, οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν Πρίγκιπα . Ένας καλλιτέχνης που έχει φανατικούς θαυμαστές, και όπως λένε χαρακτηριστικά «τον Βοσκόπουλο ή θα τον λατρεύεις ή δεν θα τον ακούς καθόλου».
Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του Γιάννη Πάριο να δηλώσει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης».
Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο Γιώργος Γερολυμάτος τη δεκαετία του 1970 οι νέοι τραγουδιστές έσπαγαν το δόντι τους προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).
Ο Γιώργος Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: φάε με για θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».
Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Βοσκόπουλος κάποτε σε συνέντευξη του στη δημοσιογράφο Σεμίνα Διγενή, «ξεκινώντας το τραγούδι, πήρα μαζί μου και τον ηθοποιό Βοσκόπουλο».
Κατά περιόδους έχει γράψει τραγούδια τόσο σε στίχο όσο και μουσική που έχει συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες, με πιο γνωστό το ντουέτο του με τη Μαρινέλλα «Εγώ κι εσύ» το 1974 το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων και τραγουδιέται μέχρι και σήμερα.
Ανάμεσα στους θαυμαστές του υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από τον λαϊκό κόσμο των εργατικών συνοικιών, μέχρι την οικονομική ελίτ των εφοπλιστών, και βέβαια τον αείμνηστο Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου.
Σήμερα μπορεί να πει κανείς πως 50 χρόνια μετά την εμφάνιση του στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ο Τόλης Βοσκόπουλος αποτέλεσε ένα σπουδαίο κεφάλαιο για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις