Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Επαγγέλματα: Αυτές είναι οι πιο περίεργες δουλειές στον πλανήτη

Επαγγέλματα: Αυτές είναι οι πιο περίεργες δουλειές στον πλανήτη

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτές οι περίεργες δουλειές είναι πραγματικές και μάλιστα ορισμένες, καλά αμοιβόμενες

Αισθάνεστε να βαριέστε τη δουλειά σας και θέλετε να παραιτηθείτε;

Ώρα λοιπόν για αλλαγές.

Πέραν των συνηθισμένων επαγγελμάτων που έχετε κατά νου, μήπως να γίνετε λιγάκι πιο «ανοιχτοί» στις προκλήσεις;  Γιατί να μην δοκιμάσετε ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα; Διαβάστε προσεκτικά και πού ξέρετε.. Μπορεί να πέσετε πάνω στο επάγγελμα των ονείρων σας!

Διαβάστε επίσης: Ο παράξενος ποιητής που δημιουργεί χτυπώντας από πόρτα σε πόρτα

1)Επαγγελματίας ύπνου

Φαντάζει ωραίο να πληρώνεσαι για να.. κοιμάσαι. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Τα καθημερινά σας καθήκοντα θα ποικίλλουν. Θα πρέπει να δοκιμάζετε στρώματα, μαξιλάρια, παπλώματα. Επίσης να γράφετε λεπτομερείς αναφορές σχετικά με την άνεση, τον φωτισμό του δωματίου ενός καταλύματος, την ποιότητα του ύπνου και τυχόν διαταραχές πχ από εξωτερικούς θορύβους. Περιστασιακά μπορεί να χρειαστεί να πάρετε χάπια που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ή για να παραμείνετε ακίνητοι σε μία έκθεση τέχνης.

Για να πετύχετε σε αυτή τη «συναρπαστική» καριέρα, θα χρειαστείτε:

  • Την ικανότητα του να μπορείτε να κοιμάστε σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να μένετε μακριά από το σπίτι για μεγάλες χρονικές περιόδους
  • Την ικανότητα του να κοιμάστε με καλώδια συνδεδεμένα πάνω σας, γνωρίζοντας ότι κάποιοι θα σας παρακολουθούν
  • Καλή φυσική κατάσταση
  • Άριστες επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες
  • Την ικανότητα του να γράφετε σωστές και ενδιαφέρουσες αναφορές
  • Καλές δεξιότητες παρατήρησης
  • Έναν ισχυρό χαρακτήρα ώστε να μην σας ενοχλεί να περνάτε πολύ χρόνο απομονωμένοι από τους άλλους
  • Πολύ καλές οργανωτικές δεξιότητες

Σας ακουγόταν εύκολο; Aμ δε! Αφήστε που θα πρέπει να γίνεται μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, οπότε αφήστε το καλύτερα.

2) Παρατηρητής στεγνώματος βαφής

Σας φαίνεται αστείο ή βαρετό; Όχι για τον Thomas Curwen που έβγαζε τα προς το ζην παρατηρώντας τα χρώματα να στεγνώνουν. Στη δουλειά αυτή περνάς τις μέρες σου ζωγραφίζοντας φύλλα από χαρτόνι για να δοκιμάσεις πόσος χρόνος χρειάζεται να στεγνώσουν τα νέα μείγματα χρωμάτων. Ταυτόχρονα παρακολουθείς όλες τις αλλαγές στο χρώμα και την υφή. Μήπως αρχίσατε να εκτιμάτε τη δουλειά σας λιγάκι περισσότερο; Λέω εγώ τώρα..

3)Θεατής Netflix

Φανταστείτε να πληρώνεστε για να βλέπετε όλη μέρα Netflix! Η δουλειά αυτή αφορά την παρακολούθηση όλου του περιεχομένου του προγράμματος του Netflix πριν γίνει διαθέσιμο στο κοινό. O ρόλος του εργαζομένου είναι να ελέγχει και να κατατάσσει το κάθε πρόγραμμα στην σωστή κατηγορία. Ευτυχώς για εμάς τους θεατές που υπάρχει αυτός ο «άγιος» άνθρωπος για να βρίσκουμε ακριβώς αυτό που αναζητούμε!

4) Επαγγελματίας μοιρολογίστρα

Το επί πληρωμή πένθος είναι μια ενασχόληση που προέρχεται από τους πολιτισμούς της Αιγύπτου, της Κίνας, της Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής. Οι επαγγελματίες πενθούντες, που ονομάζονται επίσης μοιρολόγοι, πληρώνονταν για να θρηνήσουν ή να εκφωνήσουν τον επικήδειο λόγο και να βοηθήσουν στην παρηγοριά και την «ψυχαγωγία» της οικογένειας του εκλιπόντος.

Το επαγγελματικό πένθος εξακολουθεί να εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Στη Γερμανία για παράδειγμα, επαγγελματίες αναλαμβάνουν να εκφωνήσουν επικήδειους. Σε περιοχές της Αφρικής, επαγγελματίες καλούνται να κλάψουν τον νεκρό. Στην Ινδία, γυναίκες κατώτερων κοινωνικών τάξεων θρηνούν τον νεκρό διότι δεν επιτρέπεται στα μέλη της οικογένειάς του να κλάψουν για λόγους ταξικής ανωτερότητας. Στην Κίνα, το τελετουργικό συνοδεύεται και από μικρές θεατρικές παραστάσεις ώστε να ελαφρύνει το κλίμα. Στην Ελλάδα το μοιρολόι έχει μακρά παράδοση ενώ σήμερα σώζεται σε κάποια απομονωμένα χωριά.

Η παράδοση του μοιρολογιού έχει τις ρίζες της στην αρχαία τραγωδία, όπου ο χορός συχνά συνόδευε μουσικά τον θρήνο. Μέσα στους αιώνες το επάγγελμα αυτό έγινε αποκλειστικότητα των γυναικών. Γενικά, οι μοιρολογίστρες βοηθούν τις οικογένειες να συνοδεύσουν τον νεκρό στο τελευταίο του ταξίδι προς τη μετά θάνατον ζωή και μοιάζει με ένα είδος συλλογικού αποχαιρετισμού στον άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή.

5) Αρμεχτής.. φιδιών

Η εργασία ενός αρμεχτή φιδιών είναι να συλλέγει το δηλητήριο των δηλητηριωδών φιδιών σε βάζα για χρήση σε  άλλα φάρμακα. Δουλειά για.. θαρραλέους!

6) Δοκιμαστής σκυλοτροφών

Η δουλειά του ελεγκτή τροφών για σκύλους είναι να δοκιμάζει νέα προϊόντα σκυλοτροφών, συμπεριλαμβανομένων των κόκκαλων, του κονσερβοποιημένου κρέατος και των μπισκότων. Αυτό συμβαίνει για να δοκιμάσουν οι εταιρίες τη γεύση και την υφή των τροφών για σκύλους και να τις συγκρίνουν με άλλες αντίπαλες μάρκες. Προσωπικά ανακατεύτηκα λιγάκι και μόνο στην ιδέα..

7) Ελεγκτής μυρωδιάς

Προκειμένου να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα ορισμένων νέων προϊόντων στην αγορά, προσλαμβάνονται «κριτές οσμών». Οι άνθρωποι αυτοί μυρίζουν την αναπνοή, τα πόδια και τις μασχάλες των εθελοντών. Φροντίζουν να είναι ακριβείς στην κρίση τους ενώ ελέγχονται κάθε τόσο για την καλή τους όσφρηση. Δεν θα’ θελα να ξέρω τα συναισθήματά τους όταν ένα προϊόν αποδεικνύεται.. αναποτελεσματικό!

8) Υποβρύχιος πιτσαδόρος

Γνωρίζατε πως στη Φλόριντα υπάρχει υποβρύχιο ξενοδοχείο; Σας φαίνεται κάπως παράξενο; Πού να δείτε την υποβρύχια πίτσα που έχει να σας προσφέρει! Κατά την κατάδυση του, ο διανομέας μεταφέρει την πίτσα μέσα σε μια ειδική στεγανή θήκη. Έτσι ή αλλιώς, κοπιαστική η δουλειά του ντελίβερι.  Το ξενοδοχείο πάντως προσφέρει αυτήν την εξαιρετική υπηρεσία (σε περίπτωση που ακόμη σκέφτεστε το πού θα πάτε διακοπές)!

9) «Σπρώχτης» επιβατών

Αν πιστεύετε ότι το μετρό στην Ελλάδα είναι ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο, πού να δείτε στο Λονδίνο και ακόμη χειρότερα στην Ιαπωνία. Ένας «σπρώχτης» κάνει αυτό ακριβώς που λέει η λέξη. Σπρώχνει τους επιβάτες στο εκάστοτε όχημα κατά τις ώρες αιχμής ώστε να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μέχρι να κλείσουν οι πόρτες. Αν θέλετε να απασχοληθείτε στον τομέα αυτό (διότι γούστα είναι αυτά), κατευθυνθείτε προς Πεκίνο, Μαδρίτη, Νέα Υόρκη ή Φρανκφούρτη και.. καλές δουλειές!

Must in

Μανούσος Μανουσάκης: Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον αγαπημένο σκηνοθέτη

Ο Μανούσος Μανουσάκης έφυγε από τη ζωή χθες, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου σε ηλικία 74 ετών, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτενικό χώρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024