Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για την επιδότηση καυσίμων που θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Τα ποσά θα κυμαίνονται από 45 έως και 100 ευρώ και δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, συν 3.000 για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, με ανώτατο όριο τις 45.000 ευρώ.
Oι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό από τις αρχές Αυγούστου. Τα 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο αντιστοιχούν, κατά μέσο όρο, σε περίπου 600 χιλιόμετρα μηνιαίως, με σκοπό την κάλυψη των απαραίτητων μετακινήσεων.
O δεύτερος κύκλος του επιδόματος βενζίνης θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.
H πληρωμή θα γίνει άμεσα μετά την αίτηση, το πολύ μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες. Από το το Fuel Pass 2 θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δικαιούχοι από τα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών οχημάτων.
Η διαδικασία
Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα στο gov.gr που θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από μόνο ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα.
Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.