Βράδυ Σαββάτου και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου είναι γεμάτο κόσμο που είχε πάει να παρακολουθήσει τον «Αγαμέμνων» του Γερμανού σκηνοθέτη Ούρλιχ Ράσε. Κι εκεί, λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, υψώθηκε το πανό για τον Δημήτρη Λιγνάδη.
Νέο «ποινικό σκηνικό» για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, διαμορφώνεται μετά την άσκηση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης από την εισαγγελέα εφετών, Βασιλική Χαλβά.
Η εισαγγελική λειτουργός, αφού μελέτησε τα πρακτικά της δίκης και την αναφορά του συναδέλφου της Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος ήταν στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, άσκησε έφεση τόσο για το αθωωτικό σκέλος της απόφασης για τη μία υπόθεση βιασμού, όσο και ως προς το ύψος της ποινής για τις άλλες δύο περιπτώσεις βιασμού για τις οποίες και πρωτοδίκως ο Δ. Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος.
Μετά από την εξέλιξη αυτή ο ηθοποιός, όταν θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, θα δικαστεί από μηδενική βάση για τρεις υποθέσεις βιασμού, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ποινική του μεταχείριση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.