Νέο δωμάτιο προστέθηκε στον διαστημικό σταθμό της Κίνας
Η Κίνα είναι σήμερα η μόνη χώρα με δικό της τροχιακό εργαστήριο.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Λιγότερο από μια μέρα μετά την εκτόξευσή της, η δεύτερη υπομονάδα του διαστημικού σταθμού που συναρμολογεί η Κίνα σε χαμηλή γήινη τροχιά έφτασε στην τελική της θέση.
Το εργαστήριο Wentian εκτοξεύτηκε την Κυριακή από τη διαστημική βάση Ουεντσάνγκ στο τροπικό νησί του Χαϊνάν. Έπειτα από 13 ώρες πτήσης, συνδέθηκε αυτόματα στην υπομονάδα διαβίωσης του σταθμού Tiangong, ανακοίνωσε η κινεζική Υπηρεσία Ανθρώπινων Διαστημικών Αποστολών.
Διαβάστε επίσης: H Κίνα διαμαρτύρεται στις ΗΠΑ για τους δορυφόρους του Έλον Μασκ
Το εργαστήριο Wentian, σχεδιασμένο για επιστημονικά πειράματα, έχει βάρος 23 τόνων και σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times είναι το βαρύτερο διαστημικό σκάφος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Διάστημα.
Τρεις αστροναύτες που έφτασαν στον σταθμό τον περασμένο μήνα για αποστολή έξι μηνών επέβλεψαν τη διαδικασία προσέγγισης και πρόσδεσης της υπομονάδας.
Ένα δεύτερο εργαστήριο, με την ονομασία Mengtian προγραμματίζεται να εκτοξευτεί τον Οκτώβριο για την ολοκλήρωση του διαστημικού σταθμού.
Το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας υπάγεται στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό και υλοποιεί το πρόγραμμα Tiangong χωρίς βοήθεια από άλλη χώρα.
Η Κίνα είναι σήμερα η μόνη χώρα με δικό της διαστημικό σταθμό, μετά την άρνηση των ΗΠΑ να την δεχτούν στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Η Κίνα εκτόξευσε τους πρώτους αστροναύτες της το 2003, μόλις η τρίτη χώρα μετά τις ΗΠΑ και την Ρωσία που αποκτά δυνατότητα ανθρώπινων διαστημικών αποστολών με δικά της μέσα.
Έκτοτε έχει στείλει ρομποτικά οχήματα στην επιφάνεια της Σελήνης και του Άρη και κατάφερε μάλιστα να φέρει τη Γη τα πρώτα δείγματα του φεγγαριού από τη δεκαετία του 1970.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις