Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δικαστήρια της Ευελπίδων: Βρέθηκε σακίδιο με βόμβα - Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Δικαστήρια της Ευελπίδων: Βρέθηκε σακίδιο με βόμβα – Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Σακίδιο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα και τις έρευνες που πραγματοποίησε στον χώρο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή, όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε ειδησεογραφικό ιστότοπο και είπε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 25 λεπτά (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

Σακίδιο με βόμβα

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποίησε έλεγχο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από τα δικαστήρια πέταξε και μη επανδρωμένο αεροσκάφος της αστυνομίας για την επιτήρηση του χώρου.

Δείτε ακόμα – Κατερίνη: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τρένο

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., αργότερα εντοπίστηκε σακίδιο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Μέσα στο άλσος

Το σακίδιο βρέθηκε μέσα στο άλσος και σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από την περίφραξη. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο λόγος για τον οποίο δεν εξερράγη η βόμβα που περιείχε.

Οι άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα γύρω στις 23.35  και είπαν πώς η βόμβα θα εκραγεί σε 25 λεπτά.

Το σακίδιο και ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να εξακριβωθεί το είδος και η συνδεσμολογία του καθώς και τυχόν αποτυπώματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Αποκαταστάθηκε η κίνηση

Στην περιοχή γύρω από τα δικαστήρια αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων, η οποία είχε διακοπεί αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας.

Δείτε βίντεο

Sports in

Διαλύεται η «Ρεάλ» του παγκοσμίου πόλο

Αποχωρεί ο βασικός επενδυτής από την Προ Ρέκο που μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης και βλέπει τους σταρ της να αποχωρούν – Στη Γιουγκ ο Κάκκαρης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024