Η 911 GT3 RS ή απλά η πιο ακραία έκδοση της 911 έχει γίνει πολλές φορές «αντικείμενο» κατασκοπικών λήψεων, ωστόσο πλέον η Porsche δημοσιοποιεί το πρώτο επίσημο δείγμα από τα πεδία δοκιμών, επιβεβαιώνοντας την πρεμιέρα της για τις 17 Αυγούστου.

Αν και η γερμανική φίρμα δεν αποκαλύπτει πολλά στοιχεία από όσα αφήνει να διαφανούν η εικόνα από τα πεδία δοκιμών εξέλιξης, επιβεβαιώνει ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί ένας επίπεδος εξακύλινδρος και κυρίως ατμοσφαιρικός κινητήρας 4,0 λίτρων ο οποίος αναμένεται να αποδίδει ισχύ περί τους 500 ίππους και να έχει όριο στροφών 9.500 σ.α.λ.

Ο υπεύθυνος για τις εκδόσεις GT στην Porsche, Andreas Preuninger σημειώνει σχετικά: «η νέα 911 GT3 RS είναι προσανατολισμένη για χρήση σε πίστα περισσότερο από κάθε άλλη προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση. Ο εξακύλινδρος boxer κινητήρας των 4,0 λίτρων υπόσχεται περισσότερη αμεσότητα από ποτέ και με ισχύ περίπου 500 ίππων και υψηλό όριο στροφών προδιαγράφεται ιδανικός για αγωνιστικές δραστηριότητες. Για αυτό εξάλλου και επικεντρωθήκαμε κυρίως σε ζητήματα αεροδυναμικής αλλά και στη βελτίωση του πλαισίου».

Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς από το teaser τα οποίο έχει φόντο το ταιριαστό για το είδος Nurburgring, ξεχωρίζουν τα νέα πτερύγια που έχουν προστεθεί στον προφυλακτήρα προφανώς για λόγους αεροδυναμικής, η επιβλητική αεροτομή καθώς και ένα σετ επιπλέον αεραγωγών που παρεπιδημούν στα φτερά για την πιο αποτελεσματική απαγωγή της θερμότητας.