Ίδρυμα Μποδοσάκη: Επέτειος μισού αιώνα με 69 νέες υποτροφίες
Διπλά επετειακή η φετινή χρονιά καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια δράσης του Ιδρύματος Μποδοσάκη και 50 χρόνια προσφοράς υποτροφιών.
Τα όνειρα ξεκινούν για 69 νέες και νέους που λαμβάνουν υποτροφία από το Ίδρυμα Μποδοσάκη για να συνεχίσουν σπουδές τους σε τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή μεταδιδακτορικό επίπεδο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.
Διπλά επετειακή η φετινή χρονιά καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια δράσης του Ιδρύματος Μποδοσάκη και παράλληλα 50 χρόνια προσφοράς υποτροφιών.
Οι νέοι υπότροφοι με σύγχρονα και επίκαιρα αντικείμενα σπουδών ανήκουν πλέον στη μεγάλη κοινότητα των 2.500 και πλέον υποτρόφων.
Από τις 69 νέες υποτροφίες, οι 36 αφορούν σε Μεταπτυχιακές Σπουδές και οι 29 Διδακτορική Έρευνα ενώ περιλαμβάνονται και 4 υποτροφίες για Μεταδιδακτορική Έρευνα σύμφωνα με το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου», παλαιότερου προέδρου του Ιδρύματος. Εξ’ αυτών οι 54 θα σπουδάσουν στην Ευρώπη και στην Αμερική και οι 15 σε ελληνικά πανεπιστήμια.
Στις υποτροφίες περιλαμβάνεται για πρώτη φορά και η «Υποτροφία των Υποτρόφων», μία επιπλέον υποτροφία που προσφέρεται κατόπιν της πρωτοβουλίας υποτρόφων του Ιδρύματος. Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος υποτροφιών, υπότροφοι του Ιδρύματος δημιούργησαν μία crowdfunding καμπάνια για τη συγκέντρωση δωρεών υποτρόφων προηγούμενων ετών.
Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν χρηματοδοτείται εκ μέρους της κοινότητας των υποτρόφων μία ακόμη υποτροφία, μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει έμπρακτα το κοινό αξιακό πλαίσιο και τη σύνδεση των υπότροφων του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
Επίσης, αυξήθηκαν τα ηλικιακά όρια, στα οποία μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση τόσο στο Τακτικό Πρόγραμμα Υποτροφιών όσο και στο Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών.
Τι σπουδές επιλέγουν οι νέοι υπότροφοι;
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη καλύπτει ένα ευρύ πεδίο επιστημονικών κλάδων στον χώρο των υποτροφιών συμπεριλαμβανομένων τόσο των βασικών θετικών επιστημών, όσο και των σύγχρονων θετικών επιστημών που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής.
Στον φετινό, υψηλότερο από κάθε άλλη φορά αριθμό αιτήσεων, ο τομέας της Βιολογίας και οι ποικίλοι εξειδικευμένοι τομείς της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής Επιστημών Ζωής, της Μοριακής Ιατρικής και Βιοκαινοτομίας και της Στοχευμένης Ανάπτυξης Φαρμάκων, διατήρησαν την πρώτη θέση στον αριθμό αιτήσεων αλλά και εγκεκριμένων υποτροφιών. Ακολούθησε ο τομέας της Μηχανικής Μάθησης και των Εφαρμογών της, ενώ ο και ο τομέας των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας προσέλκυσε πολλούς υποψηφίους.
Παράλληλα, οι επίκαιροι τομείς της Επιστήμης Δεδομένων, της Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής, των Ψηφιακών Τεχνολογιών, των Τεχνολογιών Δικτύων και της Μικροηλεκτρονικής, της Παραγωγής και διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων και Επιστήμης των Υλικών, όπως επίσης και οι Περιβαλλοντικές Επιστήμες, διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των νέων. Τέλος, ο Βιοκλιματικός Σχεδιασμός στην Αρχιτεκτονική αλλά και η Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών και η Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα παραμένουν τομείς με σταθερό ενδιαφέρον.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Χτύπημα Ουκρανίας στη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS;
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Τραμπ: Καυγάς Μασκ με δικηγόρο και συνεργάτη του νέου προέδρου