Ντοματένιο ταμπουλέ
Μια παραλλαγή της δροσερής σαλάτας, με μπόλικη ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ένας απρόσμενος επισκέπτης: Κουκουβάγια «προσγειώθηκε» στην κορυφή χριστουγεννιάτικου δέντρου
- Πώς θα αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διατροφική κραιπάλη των γιορτών
- Χάκερ της φωτοσύνθεσης δημιούργησαν την πατάτα της κλιματικής αλλαγής
- Σε δίκη το χακάρισμα του WhatsApp από το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus
Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 45΄ – 60΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
200 γρ. πλιγούρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
200 γρ. ντομάτα σε κύβους, χωρίς τα υγρά
3 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
400 γρ. νερό ή ζωμός (κοτόπουλου ή λαχανικών)
Ξύσμα από 1 μικρό, ακέρωτο λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το πλιγούρι. Αποσύρουμε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της ή με μεμβράνη. Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει για 45-60 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις