Ντοματένιο ταμπουλέ
Μια παραλλαγή της δροσερής σαλάτας, με μπόλικη ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 45΄ – 60΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
200 γρ. πλιγούρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
200 γρ. ντομάτα σε κύβους, χωρίς τα υγρά
3 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
400 γρ. νερό ή ζωμός (κοτόπουλου ή λαχανικών)
Ξύσμα από 1 μικρό, ακέρωτο λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το πλιγούρι. Αποσύρουμε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της ή με μεμβράνη. Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει για 45-60 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
- Άρης: Εξαιρετικά αμφίβολος ο Μάγιο για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Στη Bουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του θανάτου μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα
- Έρευνα: Οι χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής παγκοσμίως – Η θέση της Ελλάδας
- Νετανιάχου: Προκλητική ομιλία από το βήμα του ΟΗΕ – Απειλές κατά πάντων
- Incofruit Hellas: Αλματώδης αύξηση στις εισαγωγές ντομάτας – Η πορεία των εξαγωγών
- Λάκης Λαζόπουλος: «Αυτό που είδαμε ήταν μία συμπαραγωγή του Θεού και της Μαρινέλλας»