Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΜΙΝΙ Aceman Concept: Τo νέο μέλος της ηλεκτρικής γκάμας

ΜΙΝΙ Aceman Concept: Τo νέο μέλος της ηλεκτρικής γκάμας

H MINI παρουσιάζει ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο αφενός θα αποτελέσει μέρος της γκάμας της από το 2024 και αφετέρου αναλαμβάνει να δώσει τις πρώτες συστάσεις για το νέο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμας

H MINI δίνει μέσω ενός concept τις πρώτες συστάσεις για το νέο compact crossover που θα προστεθεί στην γκάμα της από το 2024 και ταυτόχρονα, αναλαμβάνει να συστήσει το νέο αισθητικό κώδικα όπου θα υπακούσουν όλα τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου του νέου ΜΙΝΙ Hatch το οποίο αναμένεται το 2023.

Με την ονομασία Aceman που μπορεί να απηχεί αυτή του Paceman του παρελθόντος, ωστόσο σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της ΜΙΝΙ πρόκειται για μια εντελώς νέα αρχή στοιχείο που επιβεβαιώνει και η παιχνιδιάρικη σχεδίαση του compact crossover.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, να σημειωθεί ότι με μήκος περίπου 4,0 μέτρων το Aceman θα πάρει θέση στην γκάμα κάτω από το Countryman το οποίο με τη σειρά του, στη νέα γενιά αναμένεται να αυξήσει τις διαστάσεις του φτάνοντας το μήκος των 4,5 μέτρων.

Παρά το compact αποτύπωμα του το Aceman θα εκμεταλλευτεί τις εξασφαλίσεις της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής του προς όφελος της ευρυχωρίας του εσωτερικού που προδιαγράφεται πιο γενναιόδωρη σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε για τα ΜΙΝΙ.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τις τεχνικές του προδιαγραφές αν και δεδομένα θα είναι ανάλογες της νέας γενιάς του Hatchback το οποίο και αναμένεται να παρουσιαστεί από την επόμενη χρονιά.

Αυτό σημαίνει ότι και το Aceman θα είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες, αλλά και ισάριθμες εκδοχές ισχύος. Η βασική έκδοση θα επωφελείται από μπαταρία 40 kWh προσφέροντας αυτονομία που θα αγγίζει τα 300 χλμ. και ισχύ πλέον των 180 ίππων, ενώ η ισχυρότερη αναμένεται να κινηθεί κοντά στην απόδοση των 218 ίππων και χάρη σε μπαταρία 50 kWh να εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 400 χλμ.

Σε αντίθεση με τις τεχνικές προδιαγραφές, αυτό που διευκρινίζει η ΜΙΝΙ είναι ότι η αισθητική του πρωτότυπου Aceman είναι πολύ κοντά στο τελικό προϊόν η εξέλιξη του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά 80%.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τα οποία η ΜΙΝΙ συνοψίζει με τον χαρακτηρισμό «Χαρισματική Απλότητα», το Aceman και προφανώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά ΜΙΝΙ του μέλλοντος, απεμπολεί τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, αντικαθιστώντας τα με πολυγωνικά που με τη σειρά τους πλαισιώνουν μιας ανάλογης γεωμετρίας γρίλια που για την περίσταση του concept είναι φωτιζόμενη σε γαλάζια απόχρωση.

Τα κόκκινα χαρακτηριστικά στοιχεία στα άκρα του μπροστινού και του πίσω τμήματος έχουν προστεθεί για να τονίζουν το μεγαλύτερο ύψος του Aceman και φιλοξενούν ηχεία τα οποία αναλαμβάνουν να μεταδίδουν το καλωσόρισμα προς τον οδηγό. Να σημειωθεί ότι ο ήχος θα αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τα νέα ηλεκτρικά ΜΙΝΙ και το Aceman, όντας σχεδιασμένος εξαρχής προκειμένου να αποπνέει την ταυτότητα ΜΙΝΙ σε όλες τις ηχητικές παραμέτρους ενός αυτοκινήτου.

Ένα άλλο στοιχείο που θα συνοδεύει τα νέα ηλεκτρικά ΜΙΝΙ και το Aceman θα είναι η δυνατότητα των μελλοντικών ιδιοκτήτων τους να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά γραφικά για τα μοτίβα των πίσω φωτιστικών σωμάτων, αλλά και ένα ευρύτερο από ποτέ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης.

Αυτό άλλωστε επιχειρεί να αποδείξει η ΜΙΝΙ με την διαμόρφωση του εσωτερικού του Aceman που συνδυάζει διαφορετικών υφών υφάσματα, ιριδίζοντα μέταλλα αλλά και προτζέκτορες προκειμένου να δημιουργήσει αυτήν την παιχνιδιάρικη αισθητική.

Από τα στοιχεία που πάντως αναμένεται να επιβιώσουν στην έκδοση παραγωγής του Aceman και όχι μόνο είναι το κυκλικό infotainment το οποίο έχει μετατραπεί σε οθόνη αφής. Όταν συμβεί αυτό η ΜΙΝΙ θα αποκτήσει και την πρωτιά του να διαθέτει το πρώτο αντίστοιχου σχήματος infotainment στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως επιβάλλει το είδος του concept η ΜΙΝΙ έχει τοποθετήσει και ορισμένα στοιχεία εντυπωσιασμού όπως οι προτζέκτορες που προβάλλουν στο ταμπλό διαφορετικά θέματα, αναλόγως με το πρόγραμμα οδήγησης ή και μπορούν να ψυχαγωγήσουν τον οδηγό ενόσω περιμένει π.χ. να φορτίσει το αυτοκίνητό του.

Να σημειωθεί ότι αντί μιας παραδοσιακής έκθεσης αυτοκινήτου η ΜΙΝΙ επέλεξε τη διοργάνωση διοργάνωση Gamescom που πραγματοποιείται τον Αύγουστο του 2022 στην Κολωνία για την φυσική πρεμιέρα του Aceman θέλοντας να τονίσει την παιχνιδιάρικη φύση με την οποία ήταν ανέκαθεν συνυφασμένη σε ό,τι αφορά όλες τις παραμέτρους ενός αυτοκινήτου.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024