Ντομάτα, καρπούζι και φέτα
Ενας εξαίσιος συνδυασμός αρωματισμένος με βασιλικό και δυόσμο.
Προετοιμασία 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
5 μέτριες ώριμες ντομάτες, σε μεγάλα κομμάτια
1 ματσάκι γλιστρίδα καθαρισμένη και κομμένη στα τρία
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
Ψίχα από 1 μεγάλη φέτα καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια), σε μέτρια κομμάτια
2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
5 κ.σ ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λάιμ
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
¼ κ.σ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις ντομάτες, τη γλιστρίδα, το κρεμμύδι, τη φέτα και το καρπούζι. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ το ξίδι, το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε με προσοχή για να μη διαλυθεί το καρπούζι και σερβίρουμε.
- Κόρινθος: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην παλαιά εθνική οδό
- Φουρνιέ: «Μου αρέσει πολύ εδώ, απολαμβάνω να παίζω γι’ αυτόν τον κόσμο»
- Γιάφκα στο Παγκράτι: Ο «αόρατος» φιλόλογος από τον Βύρωνα και οι «παλιοί γνώριμοι» επισκέπτες της αποθήκης
- «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» – Μαρτυρίες από την περιοχή που χτύπησε το νέο όπλο του Πούτιν [video]
- Βραζιλία: Τι αφορούν οι κατηγορίες στον Ζαίρ Μπολσονάρου για απόπειρα πραξικοπήματος
- Μυτιλήνη: Πάτησε το panic button και πήρε απάντηση σε 31 λεπτά