Θλίψη στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Πριν από λίγο ο Σαμς Χαράνια μετέδωσε πως ο Μπιλ Ράσελ δεν μένει πια εδώ. «Έφυγε» σε ηλικία 88 ετών, ο άνθρωπος που επηρέασε όσο ελάχιστοι την ιστορία του μπάσκετ. Ο κύριος με τα «11+2 δαχτυλίδια» πρωταθλητή του ΝΒΑ.
Ο Γουίλιαμ Φέλτον Ράσελ που έμελλε να γίνει ο διασημότερος Μπιλ στην ιστορία των σπορ.
«Ο μεγαλύτερος νικητής στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού, απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 88 ετών, με την σύζυγό του στο πλευρό του» αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στους λογαριασμούς του στα social media.
Ήταν 1972, ακριβώς 50 χρόνια πριν, τότε που η φανέλα με το θρυλικό «6» σκαρφάλωσε στην οροφή του «Γκάρντεν» της Βοστόνης ως ελάχιστος φόρος τιμής για εκείνον που σκάλισε με τα ίδια του τα χέρια την μεγαλύτερη «αυτοκρατορία» στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού. Τους Μπόστον Σέλτικς.
Έντεκα πρωταθλήματα σαν παίκτης (και τι παίκτης), τα δύο τελευταία σαν παίκτης- προπονητής: Από το 1957 ως το 1969 το NBA δεν είχε λόγο να ονομάζεται ΝΒΑ. Έπρεπε απλά να φέρει το όνομα του κορυφαίου σέντερ όλων των εποχών.
Δεν είναι τυχαίο ότι το βραβείο που δίνεται ακόμη στον πολυτιμότερο παίκτη των τελικών φέρει το όνομα του. Διότι κανείς από όσους πάτησαν στα παρκέ του ΝΒΑ δεν ήταν μεγαλύτερος «νικητής» από εκείνον.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.