Απολαυστικό παγωτό μάνγκο με 3 απλά υλικά
Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό παγωτό μάνγκο που θα σας ξετρελάνει.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Το μάνγκο (Mangifera indica) είναι ζουμερό με πλούσια γεύση και αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπητά τροπικά φρούτα. Μάλιστα, σε αρκετές περιοχές το αποκαλούν «βασιλιά των φρούτων», καθώς δεν είναι μόνο γευστικό αλλά και εξαιρετικά θρεπτικό!
Υπάρχουν εκατοντάδες τύποι μάνγκο, με τον κάθε τύπο να διαθέτει μοναδική γεύση, σχήμα, μέγεθος και χρώμα. Το συγκεκριμένο φρούτο είναι εγγενές στην Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία και καλλιεργείται για πάνω από 4.000 χρόνια.
Διαβάστε επίσης: Smoothies γεμάτα βιταμίνες και ενέργεια
Πόσο θρεπτικό φρούτο είναι:
Ένα φλιτζάνι (165 γρ) φέτες μάνγκο παρέχει:
- Θερμίδες: 99
- Πρωτεΐνη: 1.4 γραμμάρια
- Υδατάνθρακες: 24.7 γραμμάρια
- Λίπος: 0.6 γραμμάρια
- Διαιτητικές ίνες: 2.6 γραμμάρια
- Βιταμίνη C: 67% του RDI
- Χαλκός: 20% του RDI
- Φολικό οξύ: 18% του RDI
- Βιταμίνη Β6: 11.6% του RDI
- Βιταμίνη Α: 10% του RDI
- Βιταμίνη Ε: 9.7% του RDI
- Βιταμίνη Β5: 6.5% του RDI
- Βιταμίνη Κ: 6% του RDI
- Νιασίνη: 7% του RDI
- Κάλιο: 6% του RDI
- Ριβοφλαβίνη: 5% του RDI
- Μαγγάνιο: 4.5% του RDI
- Θειαμίνη: 4% του RDI
- Μαγνήσιο: 4% του RDI
Θέλετε ένα δροσερό παγωτό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες; Σας προτείνουμε μια συνταγή παγωτό μάνγκο που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
½ μάνγκο
7 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
20 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε πρώτα το μάνγκο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ύστερα το βάζουμε στο μπλέντερ με περίπου 7 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Δοκιμάζουμε και βεβαιωνόμαστε ότι το μείγμα είναι της σωστής γλυκύτητας και, εάν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο μέλι ή αγαύη για γεύση.
Μεταφέρουμε το μείγμα στις φόρμες παγωτού και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Μόλις στερεοποιηθούν, το βγάζουμε από τη φόρμα (για να σας είναι πιο εύκολο να τις περάσετε κάτω από χλιαρό νερό) και τα διακοσμούμε με τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι ακόμα πιο απολαυστικό το παγωτό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις