Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Νηστίσιμο μωσαϊκό ταψιού με 4 εύκολα υλικά

Νηστίσιμο μωσαϊκό ταψιού με 4 εύκολα υλικά

Μόλις με τέσσερα υλικά, φτιάχνουμε ένα λαχταριστό και πανεύκολο μωσαϊκό απλωμένο σε ταψί και καλυμμένο με πραλίνα.

Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και πολλοί από εμάς νηστεύουν χωρίς να θέλουν να στερηθούν κάποιες λιχουδιές, ανάμεσα σε αυτές και τα λαχταριστά γλυκά.

Το μωσαϊκό είναι από τις προτιμήσεις των περισσότερων. Μπορείτε να το φτιάξετε και με νηστίσιμα υλικά.

Η συνταγή που ακολουθεί θα σας ενθουσιάσει και είναι αρκετά εύκολη.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο χορτοφαγικό και vegan πανηγύρι στην όμορφη Ικαρία

Υλικά

Κομμάτια: 8

  • 250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) φυτική κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. vegan πραλίνα σοκολάτας (αν δεν νηστεύουμε, βάζουμε κανονική πραλίνα. Vegan πραλίνα βρίσκουμε σε μαγαζιά με vegan τρόφιμα)
  • 400 γρ. νηστίσιμα (ή vegan) μπισκότα ή κουλουράκια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 400 γρ. πραλίνα σοκολάτας μπίτερ (σε καταστήματα με vegan τρόφιμα)

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.

Μαλακώνουμε την πραλίνα vegan σε μπεν μαρί: τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η πραλίνα να μαλακώσει καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την πραλίνα στο μπολ με τη φυτική κρέμα. Ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.

Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα ή κουλουράκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Ντύνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι, με μήκος πλευράς περίπου 23 εκ., ή στερεώνουμε ένα τετράγωνο τσέρκι αντίστοιχων διαστάσεων σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τσαλακώνουμε στη βάση του για να φτιάξουμε έναν πάτο.

Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Μαλακώνουμε την πραλίνα μπίτερ σε μπεν μαρί, με τον ίδιο τρόπο που μαλακώσαμε πριν την απλή πραλίνα.

Απλώνουμε με μια σπάτουλα τη μαλακωμένη πραλίνα μπίτερ στην επιφάνεια του γλυκού.

Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το γλυκό να σφίξει.

Το σερβίρουμε κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Must in

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να επιβάλουμε το παιχνίδι μας, παίζουμε πιο σκληρά από την Άλμπα»

Δείτε όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη media day του αγώνα Ολυμπιακός – Άλμπα και το τι πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο