Εξηγήσεις Αθανασίου μετά τις αντιδράσεις: Δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου
«Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος» υποστηρίζει ο Αθανασίου
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Σε διευκρινήσεις μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του στη σκιά των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές, προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου. «Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
Και προσθέτει: «Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».
Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Παρέμβαση Τασούλα και παραπομπή του Αθανασίου στα αρμόδια όργανα της Βουλής
Οι δηλώσεις που προκάλεσαν το σάλο
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου αναφερόμενος στο θέμα των αποκαλύψεων που αφορούν τις υποκλοπές και τις καταγγελίες Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου επιχείρησε ουσιαστικά να υποστηρίξει ότι θα μπορούσε να τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας και όποιος έχει τη βουλευτική ιδιότητα, δίνοντας μάλιστα ως δυνητικό παράδειγμα μουσουλμάνους βουλευτές τους οποίους μάλιστα συνέδεσε στο ίδιο υποθετικό παράδειγμα με την Τουρκία.
«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια» είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και πρόσθεσε:
«Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας», απάντησε όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως αν μπορούν να παρακολουθούνται μέλη του Κοινοβουλίου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις