Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σαλμάν Ρούσντι: «Τα νέα δεν είναι καλά» - Παραμένει διασωληνωμένος

Σαλμάν Ρούσντι: «Τα νέα δεν είναι καλά» – Παραμένει διασωληνωμένος

Ο Σαλμάν Ρούσντι μάλλον θα χάσει την όραση στο ένα του μάτι, τα νεύρα στο χέρι του κόπηκαν, και το ήπαρ του τρυπήθηκε από μαχαιριά και έχει υποστεί ζημιά...

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι παραμένει διασωληνωμένος, κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ μετά την επίθεση που υπέστη με μαχαίρι χθες Παρασκευή, ανέφερε ο λογοτεχνικός πράκτοράς του, ο Αντριου Γουάιλι (στη φωτογραφία από το Twitter @HoratioGates3/via Reuters, επάνω, ο Ρούσντι μεταφέρεται σε ελικόπτερο μετά την επίθεση που δέχτηκε).

Σε δύσκολη κατάσταση

«Τα νέα δεν είναι καλά. Ο Σαλμάν μάλλον θα χάσει την όραση στο ένα του μάτι, τα νεύρα στο χέρι του κόπηκαν, και το ήπαρ του τρυπήθηκε από μαχαιριά και έχει υποστεί ζημιά», ανέφερε ο κ. Γουάιλι σε γραπτή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δείτε ακόμα – Σαλμάν Ρούσντι: Ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης – Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία

Μήνυμα Μακρόν

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την υποστήριξή του στον Σαλμάν Ρούσντι, τονίζοντας πως «είμαστε σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, στο πλευρό του».

Η επίθεση

Ο Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος δεχόταν επί χρόνια απειλές κατά της ζωής του μετά τη συγγραφή των «Σατανικών Στίχων», δέχθηκε επίθεση ενώ ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Ιδρύματος Τσοτόκουα, στη Νέα Υόρκη.

Ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη ο 24χρονος Χάντι Ματάρ, κάτοικος Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, όρμησε στη σκηνή την ώρα που ο Ρούσντι ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία και τον μαχαίρωσε στον λαιμό.

Ο 24χρονος ακινητοποιήθηκε από παρευρισκόμενους, προτού συλληφθεί από αστυνομικούς.

Σατανικοί… οι στίχοι

Οι «Σατανικοί Στίχοι» που έγραψε ο ινδικής καταγωγής βρετανός συγγραφέας, Σαλμάν Ρούσντι προκάλεσαν αναταραχή σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου το 1988, καθώς θεωρήθηκε βιβλίο με «βλάσφημο» περιεχόμενο.

Μάλιστα, ο τότε ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα ζητώντας τη δολοφονία του συγγραφέα.

Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε το 1998 ότι δεν υποστήριζε πλέον το θρησκευτικό διάταγμα («φετφά»), ωστόσο εξτρεμιστικές μουσουλμανικές οργανώσεις προσέφεραν αμοιβή εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δολοφονούσε τον Ρούσντι.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024