Ρόδος: Μαθήματα μακροζωίας από τον 92χρονο που βούτηξε από τον βατήρα
Το μυστικό της μακροζωίας
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
O ηλικιωμένος που έγινε… viral κάνοντας βουτιά από τον βατήρα στη Ρόδο, μίλησε για τη ζωή του και έδωσε το μυστικό της μακροζωίας.
Ο 92χρονος Γιώργος Καγκάης αποκάλυψε στην rodiaki.gr ότι πέφτει εδώ και 77χρόνια από το τραμπολίνο και περιγράφει την κολυμβητική του καθημερινότητα: «Στις 09:15 κάθε πρωί πάω για μπάνιο. Χειμώνα – καλοκαίρι, εκτός αν βρέχει. Κάνω εννιά βουτιές. Τρεις απ’ τον πρώτο βατήρα τον πιο χαμηλό, τρεις από τον δεύτερο, δύο από τον τρίτο και μία ξανά από τον πρώτο και βγαίνω έξω. Αυτή είναι η γυμναστική μου, κάθε μέρα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διατηρούμε την αναισθησία
Σε ερώτηση για το πώς διατηρείται απάντησε: «Με αναισθησία. Αυτό έλεγε η μάνα μου. Αναισθησία! Να μη σκέφτεσαι πολλά πράγματα».
Η διατροφή του
Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος λέει: «Μετά τις βουτιές κάθομαι και τρώω στο εστιατόριο του Θανάση και ύστερα επιστρέφω. Είναι ανηφόρα βέβαια, πολύς ιδρώτας, αλλά έρχομαι στο σπίτι κάνω το μπάνιο μου και ξαπλώνω.
Παλιά έπινα ουίσκι. Τώρα, θα σηκωθώ κατά τη μία ή δύο η ώρα τη νύχτα, θα καταπιώ τέσσερα αυγά ή έξι, τώρα καταπίνω τέσσερα, τα ρίχνω σ’ ένα ποτήρι και τον κρόκο και το ασπράδι και σφίγγω λεμόνι και τα καταπίνω.
Από εκεί ξεκινά η μέρα, από τα μεσάνυχτα. Μετά παίρνω μισό γάλα συμπυκνωμένο και μισό ποτήρι ζεστό νερό, τα ανακατεύω και βουτάω μία φέτα ψωμί. Βλέπω κάτι αστυνομικά που έχει η τηλεόραση και ξανακοιμάμαι.
Ξυπνάω το πρωί, βλέπω τα ενημερωτικά προγράμματα και πάλι πιάνω μία φέτα ψωμί με κόκα κόλα. Αυτό είναι το πρωινό μου. Φεύγω, πάω στο τραμπολίνο, ρίχνω τις βουτιές μου, ταΐζω τα περιστεράκια, τρώω το μεσημεριανό μου στο εστιατόριο, τρώω κάθε μέρα εδώ και πέντε χρόνια μακαρονάδα Μπολονέζ. Το απόγευμα τηγανίζω τρία μανιτάρια με σκορδάκι, μελιτζάνα, μπρόκολο… Αυτό είναι το απογευματινό μου. Το βράδυ έχει κόκα κόλα, ή γάλα. Αποφεύγω τη μπύρα μ’ αυτή τη ζέστη. Κόκα κόλα πίνω και τρεις τέσσερις εσπρέσο την ημέρα καθώς έχω μηχανή».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις