Ο καλλιτέχνης που θεμελίωσε το Ελληνικό Ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του ’90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται.
Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καμιά αφορμή για μια συναυλία γιορτή για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η αφορμή παρόλα αυτά είναι τα 3 χρόνια από τον θάνατο του, αλλά και η επιθυμία συναδέλφων – φίλων του να βρεθούν επί σκηνής και να τραγουδήσουν το σπουδαίο ρεπερτόριο του.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.