![Λαχταριστό κέικ με σοκολάτα και φουντούκια χωρίς ψήσιμο](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/08/CAKE.jpg)
Λαχταριστό κέικ με σοκολάτα και φουντούκια χωρίς ψήσιμο
Αν θεωρείτε ότι το κέικ είναι μόνο ψημένο, η συγκεκριμένη συνταγή θα σας ενθουσιάσει!
Spotlight
-
Αποκάλυψη in: Φωτογραφίες του 54χρονου τοπογράφου και του σημείου της δολοφονίας στο Ψυχικό είχε στο κινητό του ο 44χρονος
-
Ηλεκτρικό ρεύμα: Κόπηκε στα δύο το ενιαίο δίκτυο στην Ευρώπη – 10 ερωτοαπαντήσεις για τις υψηλές τιμές
-
Πίσω ολοταχώς στην κυβέρνηση και απόσυρση της υποψηφιότητας Φουντεδάκη
-
Αποκάλυψη in: Aνακάλεσε την μήνυση ο υπάλληλος του αεροδρομίου εναντίον του Αυγενάκη και μιλά για υπερβολές των ΜΜΕ
Ένα απίστευτο, λαχταριστό και μοναδικά σοκολατένιο κέικ που θα σας κερδίσει τόσο με την εμφάνιση όσο και με την πλούσια γεύση του. Και το πιο σημαντικό….δεν χρειάζεται ψήσιμο! ‘Ενα νοστιμότατο γλυκό για εσάς και τους αγαπημένους σας.
Διαβάστε επίσης: Σοκολατένια κόλαση: Απολαυστικό γλυκό ψυγείου που είναι έτοιμο σε 5 λεπτά
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/08/cake-sokolata.jpg)
Υλικά
400 γρ μπισκότα, ξερά
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ βούτυρο
100 γρ μαύρη σοκολάτα
1 κρόκος αυγού
100 γρ φουντούκια, ολόκληρα
50 γρ κακάο, πικρό
130 ml νερό
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/08/vegan-cake-sokolatas-1.jpg)
Για να διακοσμήσετε
Ψιλοκομμένα φουντούκια
Νιφάδες σοκολάτας
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/08/cake-sokolatas-site.jpg)
Εκτέλεση
Καταρχάς ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μέχρι το κακάο να μην έχει άλλους σβόλους. Ύστερα λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και μετά ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης και κακάο. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και τον κρόκο του αυγού. Ανακατεύουμε ζωηρά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε και μετά αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Θρυμματίζουμε όλα τα μπισκότα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα στρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ισοπεδώνουμε με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το κέικ στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα και μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τελείως. Μόλις σφίξει το κέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και το διακοσμούμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τις νιφάδες μαύρης σοκολάτας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις