Ευτυχισμένοι Μαζί: Το τραγικό τέλος της σειράς, που δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα
Δώδεκα χρόνια μετά το φινάλε... Τι θα βλέπαμε;
Το «Ευτυχισμένοι μαζί» είναι από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης και του MEGA.
Ποιος δεν το έχει δει και δεν έχει γελάσει με τις επικές ατάκες των πρωταγωνιστών; Στην πρώτη προβολή του αλλά και στις δεκάδες επαναλήψεις που έχουν παιχτεί από τότε το κοινό δείχνει πάντα την μεγάλη αγάπη του.
Ο Γιάννης Μπέζος (Διονύσης) και η Κατερίνα Λέχου (Ελένη) ήταν πρωταγωνιστές σε μια οικογενειακή ιστορία με πολλά παιδιά και πολύ… γέλιο.
- Διαβάστε επίσης: Θυμάστε τον ατίθασο «Θανάση Μαυροτσούκαλο»; Δείτε πώς είναι σήμερα ο Άρης Τσάπης από το «Ευτυχισμένοι Μαζί»
Το σίριαλ προβλήθηκε τις σεζόν 2007-2008 και 2008-2009, ενώ στις 7 Οκτωβρίου του 2009 προβλήθηκε μια τηλεταινία που αποτελεί την ολοκλήρωση της ιστορίας.
Στην ελληνική version στο φινάλε, είδαμε τον Μάρκο και την Εύα να κάνουν παιδί και να ζουν ευτυχισμένοι, ενώ παιδάκι έκαναν και η Ελένη με τον Διονύση και ζουν επίσης ευτυχισμένοι. Ωστόσο, στην ισπανική εκδοχή (είναι και η original) τα πράγματα δεν είχαν αίσιο τέλος.
«Ήταν μια σειρά στην οποία όλα συνωμότησαν ώστε να γίνει επιτυχία. Πρόκειται για διασκευή ισπανικής σειράς (Los Serrano). Ήταν καλό το σενάριο της Ρένας Ρίγγα, ο Ανδρέας Μορφονιός ήταν στα ντουζένια του, η διανομή πολύ καλή, οι συνθήκες άριστες: εξίμιση μέρες γυρίζαμε το κάθε επεισόδιο.
Είχαμε όρεξη όλοι μας και από τη σειρά βγήκαν και καλοί νέοι ηθοποιοί. Η σκέψη του καναλιού ήταν να συνεχίσουμε και τρίτη χρονιά. Αλλά στην ισπανική σειρά η ηθοποιός Μπελέν Ρουέδα, το ρόλο της στην Ελλάδα υποδυόταν η Κατερίνα Λέχου, είχε γυρίσματα με τον Αλμοδοβάρ και έπρεπε να την εγκαταλείψει, οπότε το σενάριο την «αρρώσταινε» και την «πέθαινε». Αυτό δεν το θέλαμε επ’ ουδενί εδώ», έχει πει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπέζος σε νέα του συνέντευξη στο «ΒΗΜΑgazino».
Τι είδαν ωστόσο οι Ισπανοί στο Los Serrano;
Σεράνο ήταν το επίθετο της οικογένειας, οι αντίστοιχοι Μαυροτσούκαλοι. Η κεντρική ιδέα του σεναρίου ήταν όπως και στο «Ευτυχισμένοι Μαζί».
Ο Ντιέγκο Σεράνο, χήρος και πατέρας τριών αγοριών (του Μάρκος, του Γκιγιέρμο και του Κούρο), παντρεύτηκε τον πρώτο του έρωτα, τη Λουθία, διαζευγμένη και μητέρα δύο κοριτσιών, της Εύα και της Τετέ.
Στις ζωές τους μπλεκόταν συχνά η Κάρμεν, η μητέρα της Λουσία, ο Σαντιάγκο, αδερφός του Ντιέγκο και η οικογένεια του Φίτι (ο αντίστοιχος Μάκης), ο οποίος ήταν παντρεμένος με την Καντέλα και πατέρας του Ραούλ, συμμαθητή και φίλου του Μάρκος.
Ο Ντιέγκο και ο Σαντιάγκο ήταν ιδιοκτήτες μιας ταβέρνας, ο Φίτι μηχανικός αυτοκινήτων και οι Λουθία με την Καντέλα καθηγήτριες.
Στους πρώτους κύκλους επεισοδίων, η κεντρική ιστορία περιστρεφόταν γύρω από τον ανάρμοστο έρωτα του Μάρκος και της Εύα, την οποία όμως ήθελε και ο Ραούλ.
Τελικά, ο Ραούλ τα έφτιαξε με την Άφρικα (στην ελληνική εκδοχή την Αφρούλα) και ο Μάρκος και η Εύα έγιναν ζευγάρι.
Στη συνέχεια όμως η Εύα έφυγε για σπουδές. Ο Μάρκος την ακολούθησε και το ζευγάρι απέκτησε και μωρό.
Η ιστορία μέχρι εδώ είναι σχεδόν ίδια με το «Ευτυχισμένοι Μαζί». Στην Ελλάδα το σίριαλ σταμάτησε όταν έσπασαν τα νερά της Εύας.
Αν συνεχιζόταν όμως το πρωτότυπο, ισπανικό σενάριο προέβλεπε ότι ο Γικιγιέρμο (Θανάσης) θα ερωτευόταν την Τετέ (Φίφη). Οι δυο τους θα το έσκαγαν και θα ζούσαν τον έρωτά τους στη Βαρκελώνη.
Η Λουσία θα πέθανε σ’ ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ο Ντιέγκο με τον Σαντιάγκο θα έχαναν την ταβέρνα τους, στην οποία θα έπιαναν μετά δουλειά ως υπάλληλοι.
Ο Φίτι και η Καντέλα θα χώριζαν. Επίσης, ο Ντιέγκο θα προσπαθούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από μια γέφυρα.
Οι σεναριογράφοι της σειράς υπαινίσσονται ότι όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα μεγάλο όνειρο που έβλεπε ο Ντιέγκο την πρώτη νύχτα του γάμου του με τη Λουθία και ότι τίποτε από αυτά δε συνέβη στην πραγματικότητα.
- Θεσσαλονίκη: Άγιοι Βασίληδες με κανό και σανίδες SUP «πλημμύρισαν» τον Θερμαϊκό
- Κοντά στο γκολ ο Βαλμπουενά, τον σταμάτησε ο Ντραγκόφσκι (vid)
- Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον Μητσοτάκη – Τα επτά θέματα
- LIVE: Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ
- LIVE: Τότεναμ – Λίβερπουλ
- Κίνα: Οι ΗΠΑ «παίζουν με τη φωτιά» δίνοντας στην Ταϊβάν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια