Ελλάδα – Πολωνία 101-78: Γιάννης, θέαμα και κατοστάρα…
Παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ η Εθνική που είχε και πάλι για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο επικράτησε εύκολα με 101-78 της Πολωνίας στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις».
Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα η Εθνική ομάδα επικράτησε εύκολα με το εντυπωσιακό 101-78 της Πολωνίας στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις». Καλό μπάσκετ από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατά διαστήματα κόντρα σε μία ομάδα που δεν παράτησε το ματς κι ενώ αύριο (18/8, 21:00) αντιμετωπίζει τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου.
Ο «Greek Freak» πρόσφερε πλούσιο θέαμα και πάλι και σταμάτησε στους 24 πόντους έχοντας 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 23 λεπτά. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ 12 πόντους και 4 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.
Με «όπλο» την ασφυκτική άμυνά της και τους Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο που σκέπασαν το καλάθι, η Εθνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 8-0 των Πολωνών στα πρώτα τρία λεπτά. Τα δύο αδέρφια πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, με το σκορ να φτάνει στο 18-2 (6’) και την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 27-10 με τον «Greek Freak» να έχει 10 πόντους.
Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ιτούδης προχώρησε σε αλλαγές, ο Γιάννης έκατσε στον πάγκο και οι Πολωνοί ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους «πυροβολώντας» από τα 6.75. Με τέσσερα σερί τρίποντα και επιμέρους 2-18 οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 29-28 (15’) ενώ πήραν προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς χάρη σε τρίποντο του Πονίτκα (32-34, 17’).
Κάπου εκεί οι παίκτες της Εθνικής ξύπνησαν, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννης και Γιάννης ανέλαβαν δράση και με δικό της 16-0 η Ελλάδα βρέθηκε ξανά σε διψήφια διαφορά (48-35) περίπου ένα λεπτό πριν το ημίχρονο που την βρήκε μπροστά με 50-37, αφού το κάρφωμα του Κώστα Αντετοκούνμπο στο φινάλε ήταν για χιλιοστά του δευτερολέπτου εκπρόθεσμο.
Γιάννης και Κώστας μπήκαν δυναμικά και στην τρίτη περίοδο, ανεβάζοντας το σκορ στο 54-37. Η διαφορά παγιώθηκε σε διψήφια επίπεδα σε όλη την περίοδο, παρά το γεγονός πως οι Πολωνοί δεν το έβαζαν κάτω. Στα μέσα του δεκαλέπτου μείωσαν σε 59-49, ο Ντόρσεϊ με τρίποντο ξεκόλλησε την Ελλάδα για το 62-49 και το παιχνίδι μπήκε στην τελευταία του στροφή με την Εθνική στο +10 (69-59).
Ένα τρίποντο του Κόλεντα έριξε μετά από πολλή ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο (71-64, 32’), αλλά η Ελλάδα απάντησε με ένα γρήγορο 7-0 και έφερε το σκορ στο 79-64 (34’). Με τρίποντο του Λαρεντζάκη, ο οποίος έδωσε πολλή ενέργεια, η Εθνική προηγήθηκε για πρώτη φορά με +18 (85-67, 36’) και χάρη στο ρεσιτάλ του Ντόρσεϊ στο τέλος έριξε και κατοστάρα για το τελικό 101-78.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.