Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Αϊνστάιν ήταν μια ιδιοφυΐα. Ο σπουδαίος φυσικός έχει γίνει συνώνυμο της διάνοιας και της εξυπνάδας ωστόσο, δεν κερδίζει τον τίτλο του «εξυπνότερου ανθρώπου στον κόσμο», καθώς υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι εξυπνότεροι.

Αν αναρωτιέστε ποιοι έχουν το υψηλότερο IQ στον κόσμο, η παρακάτω λίστα θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Γνωστός για τα έργα του όπως η Μόνα Λίζα και ο Μυστικός Δείπνος, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι μια από τις πιο διάσημες ιδιοφυΐες που έζησαν ποτέ. Με εκτιμώμενο δείκτη νοημοσύνης που κυμαίνεται από 180 έως 220, ο ζωγράφος ήταν επίσης σε θέση να δημιουργήσει τεχνολογικές καινοτομίες όπως ιπτάμενες μηχανές και θωρακισμένα οχήματα.

Τζέιμς Μάξγουελ

Ο Μάξγουελ είχε IQ από 190 έως 205. Ήταν Σκωτσέζος θεωρητικός φυσικός. Το πιο επιφανές επίτευγμά του ήταν η διατύπωση μιας σειράς εξισώσεων που ένωσαν προηγουμένως άσχετες παρατηρήσεις, πειράματα και εξισώσεις ηλεκτρισμού, μαγνητισμού και οπτικής σε μία συνεπή θεωρία.

Η θεωρία του κλασικού ηλεκτρομαγνητισμού καταδεικνύει ότι ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός και το φως είναι όλα εκδηλώσεις του ίδιου φαινομένου, καλούμενου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Τα επιτεύγματα του Μάξγουελ που αφορούν τον ηλεκτρομαγνητισμό αποκαλούνται «η δεύτερη σημαντικότερη ενοποίηση στη φυσική», μετά την πρώτη που πέτυχε ο Ισαάκ Νεύτων.

Όταν κάποτε ο Αϊνστάιν ρωτήθηκε αν στάθηκε στους «ώμους» του Ισαάκ Νεύτωνα για να φτάσει στην επιτυχία, ο Αϊνστάιν απάντησε: «Όχι, στέκομαι στους «ώμους» του Μάξγουελ».

Νικόλαος Κοπέρνικος

Ο Κοπέρνικος ήταν μαθηματικός και αστρονόμος με καταγωγή από την Πολωνία. Διαθέτοντας ένα εκτιμώμενο IQ από 160 έως 200, ήταν αυτός που ανακάλυψε ότι ο Ήλιος είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος και όχι η Γη.

Γουίλιαμ Σίντις

Ήταν ένα παιδί-θαύμα από την Αμερική που έγινε τελικά η έμπνευση για την ταινία «Good Will Hunting». Με IQ από 200 έως 300, έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ όταν ήταν μόλις 9 ετών. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να φοιτήσει εκεί λόγω της ηλικίας του. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Ταφτς στη Μασαχουσέτης μέχρι που το Χάρβαρντ του έδωσε τελικά το «πράσινο» φως να φοιτήσει όταν ήταν 11 ετών.

Νίκολα Τέσλα

Κάθε φορά που σκέφτεστε «Τέσλα» μπορεί να σας έρχεται στο μυαλό η γνωστή μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε ο Νίκολα Τέσλα ήταν ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που περπάτησαν ποτέ στον πλανήτη. Γεννημένος το 1856, ο Τέσλα είχε δείκτη νοημοσύνης από 160 έως 310.

Ανακάλυψε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο, τη βάση των περισσότερων μηχανών εναλλασσόμενου ρεύματος. Ανέπτυξε επίσης το τριφασικό σύστημα μετάδοσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Το 1891 εφηύρε το πηνίο Τέσλα, ένα επαγωγικό πηνίο που χρησιμοποιείται ευρέως στην τεχνολογία ραδιοφώνου.

Βολταίρος

Ο Φρανσουά Μαρί Αρουέ, ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο Βολταίρος, είχε IQ από 190 έως 200. Γεννημένος το 1694, ήταν γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς και φιλοσόφους της Γαλλίας. Ξεχώρισε για τη σάτιρά του και την κριτική του στους εκλεκτούς ευγενείς της χώρας του. Θεωρείται κεντρική μορφή και ενσάρκωση του Διαφωτισμού του 18ου αιώνα.

Μαρί Κιουρί

Η Μαρί Κιουρί γεννήθηκε το 1867 και με IQ 180-200 yπήρξε η πιο φημισμένη γυναίκα επιστήμων της εποχής της. Ήταν Πολωνή φυσικός και χημικός και σε συνεργασία με τον σύζυγό της, Πιερ Κιουρί, ανακάλυψε το ράδιο και μελέτησε τα φαινόμενα της ραδιενέργειας.

Ανακάλυψε επίσης το πολώνιο και υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έγινε καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ενώ τιμήθηκε δυο φορές με το Βραβείο Νόμπελ στη Φυσική (1903) και τη Χημεία (1911).

Κιμ Ουνγκ Γιονγκ

Απίστευτο και όμως αληθινό! Σε ηλικία 3 ετών, ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Ουνγκ Γιονγκ έκανε ήδη πανεπιστημιακά μαθήματα. Μέχρι τα 4 του χρόνια, μιλούσε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες. Βλέποντας ότι το IQ του ήταν από 200 έως 210, η NASA τον κάλεσε να σπουδάσει στις ΗΠΑ όταν ήταν μόλις 8 ετών.

Νέιθαν Λέοπολντ

Ήταν παιδί-θαύμα. Γεννημένος στο Σικάγο στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ο Λέοπολντ είπε τις πρώτες λέξεις του στα τέσσερα χρόνια του. Στα 20 χρόνια του έγινε δολοφόνος, σκοτώνοντας έναν 14χρονο με ένα φίλο του, τον Ρίτσαρντ Λόεμπ, προσπαθώντας να διαπράξουν το τέλειο έγκλημα. Το IQ του ήταν 210. Οι πράξεις των Λέοπολντ και Λόεμπ θα ενέπνεαν την ταινία «Rope» του Alfred Hitchcock.

Κρίστοφερ Λάγκαν

Έχοντας IQ μεταξύ 174 και 210, το Esquire τον χαρακτήρισε ως τον «εξυπνότερο άνθρωπο στην Αμερική». Όντας ως επί το πλείστον αυτοδίδακτος, έχει περάσει μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του αναπτύσσοντας ένα γνωστικό-θεωρητικό μοντέλο του Σύμπαντος.

Νάντια Καμούκοβα

Έχει IQ 200 και γεννήθηκε στη Μόσχα το 1976. Μπορεί να μιλήσει επτά γλώσσες και 8 τουρκικές διαλέκτους. Αυτή τη στιγμή είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Bahçeşehir στην Τουρκία.

Τζον Στιούαρτ Μιλ

Ο Τζον Στιούαρτ Μιλ ήταν μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου και πολιτικός φιλόσοφος του 19ου αιώνα. Έχοντας IQ που κυμαίνονταν από 180-200, ο Μιλ τάχθηκε υπέρ του ωφελιμισμού και επέκρινε τον απεριόριστο κρατικό έλεγχο υποστηρίζοντας ότι «η ελευθερία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα». Έχει χαρακτηριστεί ως «ο αγγλόφωνος φιλόσοφος με την ισχυρότερη επιρροή του 19ου αιώνα».

Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Θεωρείται ευρέως ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως. Συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας και «Βάρδος του Έιβον». Έχοντας δείκτη νοημοσύνης 210, έργα του όπως το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», το «Μάκβεθ» και το » Όνειρο Θερινής Νυκτός» διαβάζονται και μελετώνται ακόμη και σήμερα.

Γαλιλαίος Γαλιλέι

Έχοντας IQ 180-200, ο Γαλιλαίος Γαλιλέι -γνωστός ως Γαλιλαίος- ήταν Ιταλός φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστημονική επανάσταση.

Με το τηλεσκόπιο δικής του κατασκευής παρατήρησε πρώτος τους κρατήρες, τα όρη και τις πεδιάδες στην επιφάνεια της Σελήνης. Ανακάλυψε ότι η Σελήνη στρέφει πάντα προς τη Γη το ίδιο ημισφαίριό της. Παρατήρησε τις ηλιακές κηλίδες, τον δακτύλιο του Κρόνου, αποκάλυψε την αστρική φύση του Γαλαξία μας και απέδειξε την ισχύ της ηλιοκεντρικής θεωρίας, παρατηρώντας τις φάσεις της Αφροδίτης και ανακαλύπτοντας 4 από τους δορυφόρους του Δία: Την Ιώ, την Ευρώπη, το Γανυμήδη και την Καλλιστώ.

Οι παρατηρήσεις του αυτές αποτέλεσαν την αρχή του τέλους για την πεποίθηση, που υποστηριζόταν μέχρι τότε από το εκκλησιαστικό και επιστημονικό κατεστημένο, πως το Σύμπαν είναι τέλεια πλασμένο και πως η Γη είναι στο κέντρο του Σύμπαντος.

Τόμας Γιανγκ

Στις 13 Ιουνίου 1773 γεννιέται ο Τόμας Γιάνγκ. Αγγλος φυσικός, γιατρός και αστρονόμος, θεμελιωτής της κυματικής θεωρίας του φωτός. Με εκτιμώμενο βαθμό ευφυίας από 185 έως 200 έδειξε από πολύ μικρός ασυνήθιστες πνευματικές ικανότητες. Έμαθε να διαβάζει σε ηλικία δύο ετών και σε ηλικία 14 ετών μιλούσε ήδη 13 ξένες γλώσσες, μεταξύ των οποίων ελληνικά, λατινικά, γαλλικά, εβραϊκά, γερμανικά, αραβικά και τουρκικά.

Όταν τελείωσε το σχολείο σπούδασε ιατρική στο Κέιμπριτζ, άνοιξε ιατρείο στο Λονδίνο και άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού. Το μεγάλο όμως μέρος της δραστηριότητάς του το απορροφούσε η πραγματοποίηση πειραμάτων, κυρίως στην Οπτική. Το πιο σημαντικό από αυτά έχει μείνει στην ιστορία της φυσικής ως το πείραμα των δύο σχισμών.