«Εργαζόμενοι Boomerang»: Οι τρεις τρόποι για να κερδίσετε και πάλι το παλιό σας πόστο
Τι υποστηρίζουν ειδικοί σχετικά με το φαινόμενο των «εργαζόμενων Boomerang»
Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του φαινομένου της Μεγάλης Παραίτησης στις ΗΠΑ, έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή μία νέα τάση στον χώρο εργασίας η οποία λαμβάνει το όνομα «εργαζόμενοι Boomerang».
Όπως προκύπτει από το LinkedIn, οι «εργαζόμενοι Boomerang», είναι, ουσιαστικά, οι υπάλληλοι που «παραιτήθηκαν από την εταιρεία όπου εργάζονταν, αλλά για διάφορους λόγους αποφάσισαν, τελικά, να επιστρέψουν σε αυτή».
Παράλληλα, πιθανή αύξηση των «εργαζομένων Boomerang», φέτος, θα μπορούσε, επίσης, να αποτελέσει παρεπόμενο του φαινομένου της Μεγάλης Παραίτησης. ‘Όπως ανέδειξε έρευνα από την εταιρεία μισθοδοσίας UKG, 43% όσων παραιτήθηκαν από τη θέση εργασίας τους, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παραδέχονται, σήμερα, ότι ένιωθαν καλύτερα στην προηγούμενή τους δουλειά.
Κάνοντας αναφορά στο εν λόγω φαινόμενο, δημοσίευμα του CNBC αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσατε να πάρετε πίσω την «πολυπόθητη» παλιά θέση εργασίας σας.
1.Επικοινωνήστε με κάποιον που γνωρίζει την «ποιότητα» της δουλειάς σας
Σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτουν οι «εργαζόμενοι Boomerang» είναι οι ήδη υπάρχουσες σχέσεις με τους παλιούς τους συναδέλφους.
«Γνωρίζετε σε ποιον θα πρέπει να απευθυνθείτε. Ανάλογα με τη σχέση που έχετε μαζί του, μπορείτε να τους ζητήσετε να τα πάτε για έναν καφέ, ή απλώς να του στείλετε ένα email».
Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να επιλέξετε κάποιον που να γνωρίζετε την «ποιότητα της δουλειάς σας», τονίζουν ειδικοί.
2. Εξηγήστε γιατί θέλετε να επιστρέψετε
Δεδομένου του ότι η επιθυμία σας να επιστρέψετε στο παλιό σας πόστο, ενδεχομένως να παραξενέψει αρκετούς, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους αποφασίσατε κάτι τέτοιο.
«Εξηγήστε γιατί πιστεύετε ότι αξίζει να σας προσλάβουν εκ νέου στην εταιρεία. Προσπαθήστε να εξηγήσετε με σαφήνεια γιατί φύγατε και γιατί τώρα θεωρείτε ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε καλύτερα στα παλιά σας καθήκοντα», υποστηρίζουν οι ειδικοί.
Το σημαντικότερα από όλα, ωστόσο, είναι να εξηγήσετε γιατί είστε καλύτερος υπάλληλος σε σχέση με πριν και πώς καταφέρατε να εξελιχθείτε επαγγελματικά.
3. Μεριμνήστε για την επιστροφή σας πριν ακόμη αποχωρήσετε
Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η διατήρηση καλών σχέσεων με τους συναδέλφους στην παλιά θέση εργασίας σας είναι υψίστης σημασίας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε στο παλιό σας πόστο.
Τέλος, προσθέτουν ότι: «Αν δεν έχετε χάσει επαφή με τους παλιούς σας συναδέλφους, θα είναι πιο εύκολο να αποφύγετε αμήχανες συζητήσεις, όταν αποφασίσετε να επιστρέψετε στον παλιό σας εργασιακό χώρο».
Πηγή: ot.gr
- Βραζιλία: Απαγορεύτηκε η χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία – «Βελτιώνει τις μαθητικές επιδόσεις»
- That Christmas – Το νέο χριστουγεννιάτικο anination που θα γλυκάνει τη ψυχή
- Χριστουγεννιάτικες διακοπές χωρίς τον σκύλο μας – Πώς θα του το «πούμε»
- Famagusta: Το συγκινητικό φινάλε έρχεται την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
- Αμπέλι: Παράταση για τις άδειες φύτευσης
- Απίστευτο: Ο Στεφ Κάρι έμεινε άποντος μετά από έξι χρόνια (vid)