Blogger αποκαλύπτει τους λόγους που οι Ιταλοί δεν παχαίνουν ενώ τρώνε τόσα ζυμαρικά
Είναι γνωστό πως τα ζυμαρικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής των Ιταλών.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Στοιχεία αναφέρουν πως ο μέσος Ιταλός τρώει ζυμαρικά περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, είναι γεγονός πως αυτό δεν τους επηρεάζει καθόλου στο σωματικό βάρος, κάτι που κάνει εμάς τους υπόλοιπους να ζηλεύουμε και να αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος.
Η blogger Elena Davis, η οποία ανεβάζει συχνά ιταλικές συνταγές, εξηγεί σε ένα σύντομο βίντεο τους 6 λόγους που οι Ιταλοί δεν παίρνουν κιλά τρώγοντας σχεδόν καθημερινά μακαρονάδες.
- Διαβάστε επίσης: Μακαρόνια: Τα λάθη όταν τα μαγειρεύουμε
Όπως αναφέρει:
1) Το μέγεθος της μερίδας στα ιταλικά εστιατόρια είναι περίπου το μισό ή το ένα τρίτο από αυτό που σερβίρεται στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι τα ζυμαρικά είναι ένα primo (πρώτο πιάτο) συνήθως δεν υπάρχουν δεύτερα αφού το κρέας/ψάρι/λαχανικά/σαλάτα είναι μετά.
2) Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται Al Dente έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τόσο λιγότερο πυκνά γίνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του γλυκαιμικού φορτίου μετά την κατανάλωσή τους. Άλλος ένας λόγος για να μαγειρεύετε al dente!!
3) Τρώτε μεσογειακή διατροφή με ζυμαρικά. Σερβίρουμε ζυμαρικά με άφθονα λαχανικά, καθώς και φασόλια και πρωτεΐνες, αρωματισμένα με ελαιόλαδο, βότανα και μπαχαρικά, καθώς και μερικά φρούτα για επιδόρπιο. Οι σάλτσες στην Ιταλία τείνουν να είναι πολύ πιο ελαφριές και φτιαγμένες με υγιεινά υλικά.
4) Πηγαίνετε μια βόλτα. Οι Ιταλοί έχουν μια υπέροχη παράδοση, fare una passeggiata (κάντε μια βόλτα ή έναν περίπατο), η οποία συνήθως γίνεται πριν ή μετά το δείπνο.
5) Τα ιταλικά ζυμαρικά παρασκευάζονται από μη γενετικά τροποποιημένο σιτάρι. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η Ιταλία αποφεύγει τη φύτευση γενετικά τροποποιημένου (ΓΤΟ) σιταριού. Το ΓΤΟ σιτάρι έχει τροποποιηθεί γενετικά για να αυξήσει την περιεκτικότητά του σε γλουτένη.
6) Έτσι, απολαύστε τα ζυμαρικά σας με μέτρο και μείνετε ευτυχισμένοι!».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις