Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σχέση με συνάδερφο; 5+1 συμβουλές για να μην... το μετανιώσετε

Σχέση με συνάδερφο; 5+1 συμβουλές για να μην… το μετανιώσετε

Μην φοβάστε. Έχουμε λύση και για αυτό!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι (ναι ΟΛΟΙ) κάποια στιγμή έχουμε βρεθεί στην αμήχανη (ομολογουμένως) στιγμή να βγούμε με έναν γοητευτικό/ή συνάδελφό μας.

Λογικό είναι. Περνάτε πολλές ώρες παρέα, συνεργάζεστε, τον/την βλέπετε κάθε μέρα. Πώς να μην δημιουργηθούν αισθήματα του ενός για τον άλλον;

Ωραία, τώρα συνέβη. Το ζήτημα είναι τι γίνεται από δω και πέρα. Το ξεχνάτε και συνεχίζετε τη ζωή σας σα να μην συνέβη τίποτα; Ή ενδίδετε στον πόθο;

Εάν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία μπορείτε να σταματήσετε να διαβάζετε αυτό το κείμενο και να ψάξετε άλλα κείμενα στην κατηγορία «RELATIONSEX».

Αν όμως ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, τότε αυτό το κείμενο αναφέρεται σε εσάς…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γενικά δεν προτείνουμε τη σχέση με συνάδερφο. Όμως τι γίνεται αν μιλάμε για τον έρωτα της ζωής σας;

Δεν είστε μόνοι!

Σύμφωνα με έρευνα του CareerBuilder, περίπου το 40% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν κάνει σχέση με συνάδελφο, ενώ το 1/3 από αυτούς, η σχέση κατέληξε σε γάμο.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Business Insider UK, έφτιαξε τις… πέντε (συν μια) εντολές για τη σχέση με συνάδερφο προκειμένου να μην καείτε.

5+1 συμβουλές για να μην καείτε

1. Να το πάτε σιγά σιγά: Καλό θα ήταν να γίνετε πρώτα φίλοι εντός και εκτός δουλειάς πριν κάνετε κίνηση. Και αυτό γιατί συνήθως οι άνθρωποι λειτουργούν διαφορετικά στη δουλειά και διαφορετικά στην προσωπική τους ζωή. Πριν λοιπόν θέσετε σε κίνδυνο της εργασιακή υπόληψή σας, βεβαιωθείτε ότι αξίζει τον κόπο.

2. Καλό θα ήταν στην αρχή να μην το διατυμπανίσετε: Βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό πριν το πείτε στους συναδέλφους σας.

3. Συμφωνήστε τα πριν: Εσείς και η σχέση σας θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για το πως θα λειτουργείτε στη δουλειά ώστε να μην χάσετε τον επαγγελματισμό σας και να μείνετε εντός των επίσημων και των άγραφων κανόνων.

4. Διατηρήστε πάντα τον επαγγελματισμό σας: Μπορεί το βάρος μιας ερωτικής σχέσης στο γραφείο να σας κάνει να κρατήσετε κάποια απόσταση. Αυτό είναι καλύτερο από το να τεστάρετε τα όρια της εργασιακής ηθικής που επικρατεί στη δουλειά σας και να εύχεστε για το καλύτερο.

5. ΜΗΝ μιλάτε για τη σχέση σας στους άλλους συναδέλφους: Επικεντρωθείτε στη δουλειά σας και μόνο σε αυτή, εάν θέλετε να περιορίσετε το κουτσομπολιό. Κανείς δεν θέλει να μάθει τί κάνατε το Σαββατοκύριακο ή αν τσακωθήκατε στο αυτοκίνητο ενώ πηγαίνατε στη δουλειά. Υπάρχουν οι φίλοι γι’ αυτό. Εκτός αν οι φίλοι σας είναι κι αυτοί συνάδερφοι σας. Καλά ζωή εκτός γραφείου δεν έχετε;

Bonus: Κρατήστε τους ερωτικούς καυγάδες σας εκτός εργασιακού χώρου: Δεν χρειάζεται οι υπόλοιποι να ακούνε τους καυγάδες σας. Όχι τίποτα άλλο, σε αυτή την περίπτωση σίγουρα τα παράπονα θα φτάσουν στον προϊστάμενο. Και έτσι θα το μάθουν όλοι.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024