Τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης θα απολαύσει ο Τζέιμι Όλιβερ
Ο διάσημος Βρετανός σεφ και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο σειράς ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει.
Τον Τζέιμι Όλιβερ μπορεί να συναντήσει κανείς αν βρεθεί τις επόμενες ημέρες στους δρόμους και τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.
Ο διεθνούς φήμης σεφ και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής, με προβολή σε όλο τον πλανήτη, θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας για να πραγματοποιήσει γυρίσματα στο πλαίσιο μιας νέας ταξιδιωτικής σειράς ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει.
Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης και το TIME
Η άφιξη του Τζέιμι Όλιβερ στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαία, αν σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη πόλη είναι η μοναδική πόλη της χώρας που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας.
Στο σπουδαίο αυτό γεγονός έγινε αναφορά και στο αφιέρωμα του περιοδικού TIME για τη Θεσσαλονίκη, μιας και η πόλη μπήκε στους 50 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για τη γαστρονομία τους.
Μάλιστα, το περιοδικό «αποθεώνει» και την Αγορά Μοδιάνο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά της πόλης, η οποία στεγάζεται σε ένα κτήριο σε στυλ βασιλικής και εξυπηρετεί τους επισκέπτες από το 1925.
«Όταν ανοίξει ξανά τον Σεπτέμβριο, η αγορά θα φιλοξενεί φεστιβάλ γαστρονομίας, αλλά και καταστήματα pop – up, εκτός από τα σταθερά της καταστήματα με φαγητό. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από έναν απόγονο Σεφαραδίτικων Εβραίων, η Μοδιάνο αποτελεί απόδειξη της πολυπολιτισμικότητας της πόλης. Χριστιανικός, μουσουλμανικός και εβραϊκός πολιτισμός συνυπάρχουν στη Θεσσαλονίκη εδώ και αιώνες» προσθέτει το TIME.
Guardian: Πόλη του φαγητού η Θεσσαλονίκη
Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορά στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης έχει κάνει και ο Guardian, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του φαγητού.
«Ένα ταξίδι στην ιστορία αυτού του σημαντικού εμπορικού λιμανιού είναι μια συνάντηση με αυτοκρατορίες (ελληνιστική, ρωμαϊκή, βυζαντινή, οθωμανική) και ζωντανές κοινότητες, από τις οποίες η κάθε μία έχει αφήσει το στίγμα της στην κουζίνα της πόλης», σχολιάζει στην εισαγωγή του το άρθρο του Guardian.
«Κάντε μια βόλτα στις αγορές στο Μοδιάνο και στο Καπάνι για να βρείτε ζουμερά ροδάκινα Νάουσας, ελιές από τη Χαλκιδική και κατακόκκινες πιπεριές Φλωρίνης – ένα τοπικό προϊόν που πρωταγωνιστεί σε ελληνικές, βαλκανικές, εβραϊκές και τούρκικες συνταγές. Το αποτέλεσμα; Ένα μοναδικό γαστρονομικό ρεπερτόριο που απολαμβάνεται καλύτερα παρέα με ένα ποτήρι ντόπιο κρασί», συμπληρώνει.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Χτύπημα Ουκρανίας στη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS;
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Τραμπ: Καυγάς Μασκ με δικηγόρο και συνεργάτη του νέου προέδρου