Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχαία Ολυμπία: Εκσυγχρονίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Αρχαία Ολυμπία: Εκσυγχρονίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας επενδύει στις αθλητικές υποδομές, με απώτερο στόχο να γίνουν ελκυστικότερα τα χωριά για τα νέα παιδιά και να στραφούν προς τον αθλητισμό.

Σημαντικά αθλητικά έργα για την έδρα και πολλές ακόμη Κοινότητες, ξεκινούν στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με προϋπολογισμό 832.000 ευρώ.

Στα πλαίσια της αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων πρόκειται να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

Στα γήπεδα Πλατάνου, Πελοπίου, Στρεφίου, Σμίλα: Εξοπλισμός χώρων ιατρείων και  αποδυτηρίων, εξοπλισμός πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, ηλεκτρολογικές εργασίες και τοποθέτηση χημικών τουαλετών θεατών. Στο γήπεδο Σμίλα προβλέπεται επιπλέον και κατασκευή διαχωριστικής περίφραξης μεταξύ κερκίδων και αγωνιστικού χώρου.

Επίσης, στο Αθλητικό Κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας προβλέπεται τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού στα γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης καθώς και συντήρηση ξύλινου κελύφους του κλειστού γυμναστηρίου. Τέλος, στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνεται και η κατασκευή περίφραξης στην πίστα motocross στον Πλάτανο.

Όσον αφορά τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, θα κατασκευαστούν νέα γήπεδα 5Χ5 στις Κοινότητες Αρχαίας Πίσας, Ηράκλειας, Αχλαδινής, Ξηροκάμπου, Κούμανι, Πέρσαινας, Χελιδονίου, Νεμούτας και στον Οικισμό Πανόπουλου της Κοινότητας Αντρωνίου. Τα γήπεδα αυτά θα κατασκευαστούν με όλες τις τελευταίες προδιαγραφές της FIFA (υποδομές απορροής υδάτων, περιφράξεις, συνθετικοί χλοοτάπητες, ηλεκτροφωτισμοί, κ.α.). Η κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5 θα γίνει σύμφωνα με τις τρέχουσες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος

Ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας με τα σύγχρονα πρότυπα. Από την αρχή της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, με την εκπόνηση μελετών από την Τεχνική μας Υπηρεσία και πετύχαμε την ένταξη και χρηματοδότηση έργων βελτίωσης αθλητικών υποδομών αλλά και κατασκευής νέων σύγχρονων γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα έργα αυτά θα δώσουν πνοή στις Κοινότητες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να καταστήσουμε τα χωριά μας ελκυστικότερα για τους νέους μας, βάζοντας τον αθλητισμό στη ζωή τους και γεμίζοντας ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους».

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024