Σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση έδειξε και από την θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή για το που θα το πάει. Ανοίγει διμέτωπο, και κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Προσέξτε: Όχι κατά του ΠΑΣΟΚ, αλλά κατά του προέδρου του, του κεντρικού προσώπου του σκανδάλων των υποκλοπών.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή στη Βουλή όπου ο πρωθυπουργός απηύθυνε μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ λέγοντάς τους να προσέξουν μήπως αν ψηφίσουν Ανδρουλάκη τους βγει Τσίπρας.

Το επόμενο χτύπημα θα είναι «υπόγειο», δηλαδή μηνύματα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με το εξής περιεχόμενο: «Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εσύ;». Η πλαγιοκόπηση θα είναι συνεχής με σκοπό την αναζωπύρωση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και την ενίσχυση του φόβου της επιστροφής στη διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου από το 2015.

Το… θύμα των παρακολουθήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης, θα γίνει, όπως όλα δείχνουν το πρόσωπο στο οποίο θα στοχεύσουν ξεκάθαρα μέχρι τις εκλογές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και ο λόγος προφανής. Να αφαιρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ και να ακυρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σενάριο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 κ.λπ.

Θα έχουμε με λίγα λόγια, μάχη των Κρητικών, Κ. Μητσοτάκη και Ν. Ανδρουλάκη.

Πηγή: ΟΤ