Ουκρανία: Ο στρατός μας έπληξε ρωσικά κέντρα διοίκησης στη Χερσώνα
Επιθέσεις εναντίον κέντρων διοίκησης των ρωσικών δυνάμεων στη Χερσώνα ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι έπληξαν τρία κέντρα διοίκησης και δύο αποθήκες πυρομαχικών των στρατευμάτων της Ρωσίας στην περιφέρεια Χερσώνα (νότια) της Ουκρανίας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).
Επιβεβαίωσαν οι Ρώσοι
Κατά τον ουκρανικό στρατό, 11 ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και καταστράφηκαν 11 εκτοξευτήρες ρουκετών, τρία τεθωρακισμένα οχήματα και αυτοκινούμενο πυροβόλο.
Δείτε ακόμα – ΗΠΑ: Ενας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε στην Ουκρανία
Ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής των τοπικών αρχών Βλαντίμιρ Λεόντιεφ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti τις ουκρανικές επιθέσεις, τονίζοντας ότι η Νόβα Καχόβκα βομβαρδίστηκε τέσσερις φορές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Επλήγη επίσης υδροηλεκτρικός σταθμός στον Δνείπερο ποταμό σε τοποθεσία στρατηγικής σημασίας, πρόσθεσε ο κ. Λεόντιεφ.
Καταρρίφθηκε UAV στον πυρηνικό σταθμό
Στο μεταξύ, πάνω στο κάλυμμα ασφαλείας αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια έπεσαν τα συντρίμμια οπλισμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Ουκρανίας, το οποίο καταρρίφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.
Ο οπλισμός που μετέφερε ανατινάχθηκε χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές και όπως εκτιμάται το αεροσκάφος εστάλη για να πλήξει εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου.
Δείτε περισσότερα – Ρωσία: Καταρρίψαμε οπλισμένο ουκρανικό UAV στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
Είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο οι πληροφορίες που δίνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές.
Αλληλοεπιθέσεις…
Ο ρώσος υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι το ουκρανικό πυροβολικό έκανε δύο επιθέσεις με οβίδες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού ενώ ο ουκρανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις μετέτρεψαν τον σταθμό σε στρατιωτική βάση.
- «Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνει δικό του τον Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό»
- Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι και τραυματίστηκε σοβαρά
- Με συνελεύσεις στα μπλόκα οι αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματα – «Απογοητευτική» η συνάντηση με Μητσοτάκη
- Η «Ιθάκη» ξυπνά τη «μνήμη χρυσόψαρου»: Στόχος της Καρυστιανού ο Τσίπρας – Χτυπά από… δεξιά (μόνο)
- Μητσοτάκης: Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ
- Παύλος Μάτεσις: Πολλοί οι ασχημονούντες και οι βοώντες





