Διατροφή: Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου για όσους πίνουν πολύ μαύρο τσάι, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη
Την αξία του μαύρου τσαγιού για τη διατροφή μας επισημαίνει νέα μελέτη στις ΗΠΑ.
Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού συνδέεται με μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για όσους πίνουν δύο ή περισσότερα μαύρα τσάγια τη μέρα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Maki Inoue-Choi του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους 40 έως 69 ετών, από τους οποίους το 85% έπιναν τακτικά τσάι και, από αυτούς, το 89% μαύρο τσάι.
- Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας
Η σύγκριση με όσους δεν έπιναν τσάι
Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον δύο κούπες μαύρο τσάι καθημερινά, είχαν 9% έως 13% μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Η μείωση του κινδύνου ίσχυε ανεξάρτητα από το αν κάποιος έπινε παράλληλα καφέ, έβαζε ζάχαρη ή γάλα στο τσάι του, το έπινε ζεστό ή κρύο κ.α.
Το τσάι είναι ένα από τα ροφήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει το πράσινο τσάι με μικρότερη πρόωρη θνησιμότητα, αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι όφελος παρέχει και το μαύρο τσάι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ευκαιρία του Ιτούδη για τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο (vids)
- Ο εφιάλτης της Αλεξάντρα Πολ: Η αγάπη, οι απειλές και η stalker που έκανε τη ζωή κόλαση στο πρώην κορίτσι του Baywatch
- Άρσεναλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Ματσάρα στο Emirates με φόντο τα ημιτελικά (vids)
- Οι καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2025 – Ποια ελληνική βρίσκεται ανάμεσά τους
- Ολυμπιακός: Κέρδισαν το δικαίωμα για δύο κακές βραδιές, τώρα ας κερδίσουν το πρωτάθλημα…
- Επιμένει ο ανοιξιάτικος χιονιάς – Δεν θα ξεπεράσει τους 13°C ο υδράργυρος