Το Ιράν έκλεισε τα σύνορά του με το Ιράκ και κάλεσε τους πολίτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος, εν μέσω ενός ξεσπάσματος βίας μετά τη δήλωση του ισχυρού σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ-Σαντρ ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων στη Βαγδάτη χθες, Δευτέρα, όταν, μετά την ανακοίνωση του Σαντρ, οπαδοί του εισέβαλαν σε ένα κυβερνητικό μέγαρο και συγκρούστηκαν με αντίπαλες οργανώσεις.
Εκατομμύρια Ιρανοί ταξιδεύουν στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα κάθε χρόνο για τη θρησκευτική γιορτή Αρμπάιν που σημαδεύει το τέλος μιας 40ήμερης περιόδου πένθους για τον εγγονό του προφήτη Μωάμεθ, ιμάμη Χουσέιν. Φέτος το Αρμπάιν πέφτει στις 16-17 Σεπτεμβρίου.
«Να αποφεύγουν να ταξιδεύουν»
«Τα σύνορα με το Ιράκ έκλεισαν. Λόγω ανησυχιών ασφαλείας, οι Ιρανοί θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Ιράκ μέχρι νεωτέρας», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ματζίντ Μιραχμαντί.
Η κρατική τηλεόραση ανέφερε πως το Ιράν διέκοψε όλες τις πτήσεις προς το Ιράκ «μέχρι νεωτέρας λόγω της συνεχιζόμενης αναταραχής».
Netizens report that mortar shells fire by Peace Brigades during the ongoing clashes landed at the Iraqi National Theater in Baghdad, causing a fire on the building. pic.twitter.com/XILjPrmYXw
«Προσπαθούμε να διευθετήσουμε μια έκτακτη πτήση για να φέρουμε πίσω Ιρανούς από το Ιράκ και τη Βαγδάτη που βρίσκονται τώρα στο αεροδρόμιο. Ελπίζουμε να τους απομακρύνουμε σήμερα», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη υψηλόβαθμο αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.