Ουκρανία: Αμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ ζητά η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Την άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ζήτησε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ολγα Στεφανίσινα, λίγες μέρες μετά τη δήλωση Μεντβέντεφ ότι δεν αρκεί πλέον η αποκήρυξη ένταξης στο βορειοατλαντικό σύμφωνο για να σταματήσει ο πόλεμος.
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
- Μέχρι πότε η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Δεν θα δοθεί παράταση, τι ισχύει για τα πρόστιμα
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θέλει να γίνει κράτος-μέλος του NATO άμεσα, με άλλα λόγια να μην εφαρμοστεί το προηγούμενο σχέδιο αργής και σταδιακής εισδοχής της χώρας στον οργανισμό, που είχε καταρτιστεί πριν τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, δήλωσε χθες η αντιπρόεδρος Ολγα Στεφανίσινα (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Twitter).
Εμπειροπόλεμος ο στρατός
«Μόνο η ένταξη» απευθείας είναι η επιλογή που δέχεται το Κίεβο, τόνισε στην Ουκραΐνσκα Πράβντα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης αρμόδια για την Ευρωπαϊκή και την Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση.
Δείτε ακόμα – Πούτιν: Ρωσικοί «λύκοι» εναντίον ΝΑΤΟ στα νερά της Αδριατικής
Η Ουκρανία έχει ήδη υιοθετήσει πολλές πρακτικές της στρατιωτικής συμμαχίας, επιχειρηματολόγησε η κυρία Στεφανίσινα, προσθέτοντας πως ο στρατός της χώρας της είναι πλέον εμπειροπόλεμος, κάτι που δεν ισχύει για τις ένοπλες δυνάμεις αρκετών άλλων χωρών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Δεν αρκεί η αποκήρυξη… του ΝΑΤΟ
Η Μόσχα θα συνεχίσει την εκστρατεία της στην Ουκρανία μέχρι να πετύχει τους στόχους της και δεν θεωρεί πλέον αρκετή την αποκήρυξη ένταξής της στο ΝΑΤΟ για τον τερματισμό του πολέμου, είχε δηλώσει την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο κορυφαίος συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε πως η Μόσχα δεν θα έβαζε τέλος στη στρατιωτική εκστρατεία της στην Ουκρανία ακόμη κι αν το Κίεβο ανακοίνωνε επίσημα πως εγκαταλείπει την πρόθεσή του να ενταχθεί στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις