Ουκρανία: Κατηγορεί τη Μόσχα ότι βομβάρδισε την Ενέρχονταρ
Μια αποστολή επιθεωρητών του ΔΟΑΕ είναι καθ΄οδόν προς τον πυρηνικό σταθμό
Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας και Ουκρανίας για ό, τι συμβαίνει στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια δεν έχουν τέλος. Μόσχα και Κίεβο καταγγέλλουν σχεδόν καθημερινά επιθέσεις της αντίπαλης πλευράς που βάζουν σε κίνδυνο τον πυρηνικό σταθμό
Για βομβαρδισμό της πόλης όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια (νότια), κατήγγειλαν σήμερα οι Ουκρανοί την Ρωσία, ενώ αναμένεται εκεί μια αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).
Τι αναφέρουν πληροφορίες από το Κίεβο
«Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει την Ενέρχονταρ», δήλωσε στο Telegram o Γεφγκέν Γεφτουτσένκο, επικεφαλής της διοίκησης της Νίκοπολης, που βρίσκεται απέναντι από την Ενέρχονταρ, στην άλλη πλευρά του ποταμού Δνείπερου. «Η κατάσταση με αυτές τις προκλήσεις είναι επικίνδυνη», πρόσθεσε.
Ο Ντμίτρο Ορλόφ, ο δήμαρχος του Ενέρχονταρ που πρόσκειται στο Κίεβο, ο οποίος είναι τώρα εξόριστος, δημοσίευσε από την πλευρά του στο Telegram εικόνες από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με κατεστραμμένη την πρόσοψη. Το κτίριο αυτό βρίσκεται σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού.
Ο Γεφτουτσένκο δήλωσε πως οι Ρώσοι, που ελέγχουν το Ενέρχονταρ και τον σταθμό, βομβάρδισαν στην πόλη ώστε να επιρρίψουν την ευθύνη στις ουκρανικές δυνάμεις. «Ο σκοπός αυτού του θεάματος είναι να προκαλέσουν μια αντίστοιχη εικόνα για την αποστολή του ΔΟΑΕ», υποστήριξε.
Μια αποστολή επιθεωρητών του ΔΟΑΕ είναι καθ΄οδόν προς τον πυρηνικό σταθμό, στόχο εδώ και εβδομάδες βομβαρδισμών για τους οποίους Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται.
- Κεφάλι παίρνουν οι μικρές βιοτεχνολογικές φαρμακευτικές με εγκρίσεις θεραπειών στις ΗΠΑ
- Κυβέρνηση: Ψάχνουν αντίδοτα σε επτά ανοιχτές πληγές
- «Flight Risk»: Ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει σχεδόν μετά από μια δεκαετία στη θέση του σκηνοθέτη
- Κόβεται το σεξ; Τι να κάνεις για να αυξήσεις τη διάθεσή σου
- Καμπανάκι οικονομολόγων για ΕΕ: Βάλτε τάξη στα του οίκου σας ή ετοιμαστείτε για «συνεχή παρακμή»
- Επενδυτικό κενό και χαμηλή παραγωγικότητα τα «αγκάθια» για την ελληνική οικονομία