Διαστημική Σέλτικ επικράτησε 4-0 της Ρέιντζερς στο Celtic Park για το πρώτο «Οld Firm» της σεζόν δείχνοντας ποιο είναι και φέτος το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν ξεκίνησε στην βασική 11αδα αλλά με τη συμπλήρωση 5 λεπτών αντικατέστησε τον τραυματία Φουρουχάσι.

Διαβάστε επίσης: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Μαρσέλο: «Αν είναι να πεθάνω τώρα, ας πεθάνω…»

Το πάρτι των Κελτών ξεκίνησε στο 8’αφού στην πρώτη επίσκεψη στα καρέ της Ρέϊντζερς ο Αμπάντα άνοιξε το σκορ μέσα σε πανδαιμόνιο. Η Σέλτικ συνέχισε δαιμονισμένα και στο 32′ ο Ζότα πλάσαρε σωστά βάζοντας τις βάσεις νίκης με τους φιλοξενούμενους να είναι απλώς χαμένοι στο γήπεδο.

Το ημίχρονο όμως τελείωσε με 3-0 αφού πάλι ο Αμπάντα στο 40΄ με σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου σε ένα ντέρμπι που ήταν μόνο στα χαρτιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε με τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα που υπήρχαν. Το τελικό 4-0 έγραψε στο 79′ ο Τέρνμπουλ μετά από λάθος της άμυνας της Ρέιντζερς.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Κάρτερ Βίκερς, Στάρφελτ (57’ Γεντς), Γιουράνοβιτς, Τέιλορ, ΜακΓκρέγκορ, Ο’Ράιλι (72’ Μαεντά), Αμπάντα (72’ Τέρνμπουλ), Χατάτε (72’ Μόυι), Ζότα, Φουρουχάσι (6’ Γιακουμάκης).

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΛάφλιν, Γκόλντσον, Μπάρισιτς, Ταβερνιέ, Ντέιβις, Λούντστραμ (77’ Σακαλά), Σαντς, Καμαρά (46’ Ράιτ), Κεντ (77’ Τζακ), Τίλμαν (60’ Μορέλος), Τσόλακ (60’ Άρφιλντ).