Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ενεργειακή κρίση: Εγγυήσεις ρευστότητας προς τις εταιρείες ενέργειας από Σουηδία και Φινλανδία

Ενεργειακή κρίση: Εγγυήσεις ρευστότητας προς τις εταιρείες ενέργειας από Σουηδία και Φινλανδία

Οι εγγυήσεις έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν την κατάρρευση εταιρειών ενέργειας, προκαλώντας μια κρίση η οποία θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους τομείς της οικονομίας

Εγγυήσεις ρευστότητας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιάζουν να χορηγήσουν η Φινλανδία και η Σουηδία σε ενεργειακές εταιρείες των χωρών τους, καθώς η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη βαθαίνει μετά και την πλήρη διακοπή των ροών φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1.

Η Φινλανδία σκοπεύει να προσφέρει 10 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η Σουηδία σχεδιάζει να χορηγήσει 250 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (περίπου 23,2 δισεκατομμύρια ευρώ) σε εγγυήσεις ρευστότητας.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης από το 1945

«Τελευταία άμυνα» απέναντι στην πτώχευση

«Το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι μια τελευταία επιλογή χρηματοδότησης για εταιρείες που διαφορετικά θα απειλούνταν με πτώχευση», δήλωσε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν σε συνέντευξη Τύπου.

Οι εγγυήσεις έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν την κατάρρευση εταιρειών ενέργειας, προκαλώντας μια κρίση η οποία θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους τομείς της οικονομίας.

Μέτρα σε επίπεδο ΕΕ

Παράλληλα, η Φινλανδή πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σταθεροποίηση της λειτουργίας της αγοράς ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Κυριακή ότι οι εγγυήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Χωρίς τις κυβερνητικές εγγυήσεις, οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσαν να καταλήξουν σε «τεχνική πτώχευση», πρόσθεσε.

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024